Last news in Fakti

31 Октомври, 2016 20:15 1 135 0

Григор се изправя срещу Багдатис в Париж

  • григор-
  • багдатис-
  • париж-
  • номер 1-
  • големия шлем-
  • мечта-
  • титла

Българинът все още мечтае да стане номер 1 в света

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров щесе изправи срещу Маркос Багдатис във втория кръг на на турнира по тенис от серията "Мастърс" в Париж с награден фонд над 4.3 милиона евро. Ветеранът от Кипър надигра с лекота с 6:2, 6:4 участващия с "уайлд кард" Пол-Анри Матийо от Франция и си осигури двубой с най-добрия български тенисист.

Към момента хасковлията се справя много успешно точно срещу този съперник и има шест победи в актива си от общо седем мача срещу 31-годишния Багдатис.

За участието си във втория кръг на турнира във френската столица Григор Димитров има гарантирани 45 точки за класацията на АТP, както и 25 650 евро от наградния фонд. Маркос Багдатис заема 37-ото място в световната ранглиста.

Вече е ясна и програмата за утре, 1 ноември. Поставеният под №14 Григор се изправя срещу Багдатис в последния шести мач за деня на централния корт, като срещата ще започне най-рано в 21,30 часа българско време.

В същото време българският ас се разкри в интервщю пред журналиста от TennisTV Крис Одо непосредствено преди старта на Мастърс-а. Двамата обсъдиха кариерата на българина, плановете му за догодина и мечтите му за бъдещето.

"Надявам се да съм устремен към турнира в Лондон догодина по това време. Да се класирам там е мечта за мен. Преди години едно място не ми достигна и се чувствах тъжен. Винаги съм искал да играя в тази надпревара, защото смятам, че го заслужавам. Казвам си: "Защо не аз?". Това е може би цел №1 пред мен. Ако остана здрав и върша правилните неща, ще се случи.

Правилният момент е винаги сега, без значение от обстоятелствата. Трябва да победиш определени играчи, за да достигнеш до желаната цел. В последно време печеля оспорвани мачове, побеждавам силни тенисисти за първи път и това е стъпка напред за мен. Всеки има различен път, така че никога не се знае. Роджър и Новак изиграха няколко по-слаби двубоя, но не бих казал, че се представят зле през цялата година. Това бяха просто няколко турнира. Най-важното е да се погледнеш в огледалото и да си кажеш, че си направил всичко възможно. Това е важното за мен сега.

Титла от Големия Шлем винаги е присъствала в мечтите ми. Когато спечелиш такъв трофей, се превръщаш в един от по-специалните играчи. Често се питам – "Защо да не мога да го направя?". Смятам, че съм способен да го постигна. Работя напълно достатъчно, а може би и повече. Защо не да достигна и до №1 в света?", коментира с въодушевление най-добрият ни тенисист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА