Last news in Fakti

28 Април, 2017 23:50 6 091 15

След 12 рунда Кубрат би коравия Джонсън

  • кубрат пулев-
  • бокс-
  • джонсън

Победата направи българина основен претендент за световната титла

След 12 рунда Кубрат би коравия Джонсън - 1

Кубрат Пулев победи американеца Кевин Джонсън по точки в най-чакания мач от гала вечерта „Final Countdown“ в софийската зала „Арена Армеец“. Така българинът запази интерконтиненталната си титла на Световния боксов съвет. Нещо повече – родният професионален боксьор вече е основен претендент за Световната титла, чиято съдба ще се реши в съботния сблъсък между Антъни Джошуа и Владимир Кличко, съобщава бТВ.

Така българският боксьор вече има 25 победи на професионалния ринг (13 с нокдаун) от 26 срещи. Единствената си загуба той записа именно срещу един от евентуалните си следващи съперници – Владимир Кличко.

38-годишният Джонсън пък не успя да постигне голяма победа, с която да възроди кариерата си. Последната среща на американеца беше в началото на 2017 г., а преди това той не беше излизал на ринга близо две години след загуба от Антъни Джошуа през 2015 г.

Българинът направи впечатляващо появяване. Под бурните аплодисменти на публиката той излезе облечен в традиционна българска дреха под звуците на "Притури се планината" и направи обиколка на залата. Срещата непосредствено до ринга наблюдаваха половинката на боксьора - певицата Андреа, както и двете от сестрите му - Ана и Виктория. Преди съдията да даде начало, публиката в "Арена Армеец" стана на крака за българския и американския химн.

Двамата боксьори започнаха предпазливо срещата, като първия по-сериозен удар нанесе Кубрат в самия край на първия рунд. Българинът обаче продължи по-настоятелно и на няколко пъти намери главата на съперника си, който беше видимо по-уморен.

Българинът започна да става по-агресивен след петия рунд. Джонсън видимо не издържаше на темпото, често оставаше без гард и разчиташе предимно на контраатаки.

В последния рунд българинът беше водещ на ринга, като на няколко пъти имаше възможност да нокаутира съперника. Победата обаче дойде след обявяването на съдийските гласове.

Кубрат е носител на интерконтиненталната титла от декември 2016 г., когато в първия си мач като професионалист пред рода публика се наложи над Самуел Питър, след като опонентът му се отказа заради контузия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аяжо

    42 4 Отговор
    Шансовете срещу Кличко и Джошуа са малки с тази игра. Всъщност истинския мач е утре вечер..
  • 2 Джонката

    22 8 Отговор
    Все такива пенсионери му намират на кобрата ще го призная само ако печели световната титла.
  • 3 12 рунда

    29 3 Отговор
    Той сам си каза, че не е във форма! Поутупа черния чувал и само толкова. Аяжо е прав с тази игра шансовете му срещу ония двамата са минимални.

    Коментиран от #14

  • 4 бай ганьо

    15 7 Отговор
    И двамата брат са циркови артисти
  • 5 Томи

    11 1 Отговор
    Просто не мога да си обясня след загубата от Кличко той не си е взел поука че така както продължава да се бие със свален открит гард почти през цялото време няма шанс срещу Джошуа и Кличко.Липсва му агресията на ринга силен тежък удар без който коефициента му за ефективност е нула.Озадачава ме и факта че тренера му е с богат опит не се ли гледат видеата от мачовете му ?????Успех му желая
  • 6 случаен

    11 5 Отговор
    Дайте на народа хляб и зрелища! Не мога да споделя възторга на ревящата тълпа, събрана в залата. Защото боксът е най-грозният и примитивен спорт, при който се лее кръв също като при древните римски забавления. Двамата братя Пулеви предизвикват някаква национална гордост, от която ме побиват тръпки. Болшинството българи си остават примитивни същества, ревящи от някакъв животински възторг и готови на всичко за любимия си боксьор, футболен отбор и т.н. А Кевин Джонсън в "Пирогов", голяма гордост, голяма работа! Отврат и падение!
  • 7 Гост

    7 2 Отговор
    Браво на момчето.
  • 8 Гошо хубавеца

    9 0 Отговор
    На нашия Пулев само отказали си вече боксьори му редят ще го видим в мач за светавната титла какво ще направи
  • 9 Отегчен

    8 0 Отговор
    Едва ли някой, ще поспори, че най-интересния мач в кариерата на кобрат е мача му срещу Кличко. Дори самия той игра по-добре от всякога, въпреки, че ония го смля зверски и даже го забави.
  • 10 Скорпион29

    4 1 Отговор
    Мача на истински куравите е днес а това вчера става за подгрее на големия мач
  • 11 българин

    8 2 Отговор
    Голям срам ще берем ако Кобрата получи шанс да се бие за световната титла! Зле, много зле е работата! Не виждам как с такава форма и игра въобще има някакви шансове срещу Джошуа! Няма да изкара и до втория рунд! Язък че има някакви дадености за този спорт, но го мързи и/или не знае как да тренира! Почвай да тренираш момче, че като гледам едни 20+% мазнини си ги имаш от воле и малко диета почни да спазваш, че иначе освен срам да береш, не виждам какво друго може да очакваш!
  • 12 Пабло Ескобар

    2 1 Отговор
    Само в един мач игра с истински боксьор и падна-толкова си може просто!
  • 13 гост

    2 1 Отговор
    Миналия път 14-15000 човека в залата,сега 4-5000,хората не са глупави
  • 14 кличко

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "12 рунда":

    Минимални са шансовете му да оцелее
  • 15 Vasik Atanasova

    4 3 Отговор
    пълен смешник е нашия
    нито кличко нито джошуа се интересуват и вълнуват
    от кубрат
    рогач блъскач ляв ляв прав десен
    само това
    и му стиска главата и го удря зад тила и удари в бъбреците
    нищо друго не видях
    чалгар наистина