Last news in Fakti

30 Април, 2017 09:02 13 809 25

Антъни Джошуа детронира Кличко

  • бокс-
  • кличко-
  • антъни джошуа
Антъни Джошуа детронира Кличко - 1
Снимка: БТА/АР

27-годишният британец Антъни Джошуа спечели с технически нокаут в 11-ия рунд мача срещу Владимир Кличко и вече е носител на титлите на Международната боксова федерация (IBF), на Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова организация (IBО). Джошуа вече има 19 успеха в 19 мача, всичките с нокаут.

Боксовият спектакъл се проведе пред 90 000 зрители на стадион „Уембли“.

Победата на британеца означава, че той трябва да защити първата от трите титли срещу Кубрат Пулев до края на годината или да я оваканти. Предстоят обаче преговори, може 41-годишният Кличко да се бие за реванш.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Купоне

    71 5 Отговор
    Струва ми се, че снощи аз гледах БОКС !
  • 2 БАТЕ ЖОРО

    59 4 Отговор
    кличко показа, че е номер 1, но на 41 не като на 27. действително не имало такъв мач скоро.
  • 3 Зрелище

    26 27 Отговор
    Джошуа заслужаваше победа с нокаут!!!!!!!!!Съдията спаси Кличко от тотален решил просто се смили!!!
  • 4 ссс

    55 6 Отговор
    Трябва да признаем, че 41-годишния Кличко даде всичко от себе си, аз дори мислех, че ще дотърпи до края и ще вземе боя по точки. Само че, това се оказа недостатъчно за победата над булдозера Джошуа, 114 килограма живо тегло, много мускули и почти без мазнини, но Владимир все пак заслужава аплодисменти. Епохата на братя Кличко е завършена, както са завършени и много други епохи на ярки и велики боксьори, такъв е закона на бокса и закона на живота. Изпращаме великия шампион без злобни усмивки и пожелавме успех на младата смяна, Джошуа, Уайлдер и ко.
  • 5 нвдндн

    58 4 Отговор
    Кличко се би достойно. В 6-ти рунд Джошуа беше на крачка от нокаута. Едвам стана и беше замаян. Ако на Кличко му бяха стигнали силите, щеше да го довърши. В типичния си стил Джошуа започна мача спокойно и се опита да го приключи в 5-6 рунд. Принципно го прави към 3-4 но беше решил да остави на Кличко още няколко рунда бонус, понеже го уважава! И накрая последва изненадваща контра атака на Украинеца. На Джошуа му доде като гръм от ясно небе... После му трябваше доста време да се окопити и да го приключи. Мача беше красив и двамата боксьори имаха своите шансове, но доминиращ беше Антъни, все пак младостта и силата надделя над опита и тактиката... Просто не виждам нашия Пулев как би се справи с подобни боксьори. Вчера гледах красив мач и не съжалявам за отделеното време!
  • 6 НЕДОРАЗУМЕНИЕ

    23 39 Отговор
    КЛИЧКО БИЛ ГОЛЯМ ??????ГОЛЕМИТЕ ЗНАЯТ КОГА ДА СПРАТ СВОЯТА КАРИЕРА !!!!ЗА КАКВО МУ ТРЯБВАШЕ ТОВА УНИЖЕНИЕ?ОЩЕ ПРЕДИ БОКСА С ФЮРИ БЕШЕ ПЕРФЕКТНИЯТ МОМЕНТ ЗА КРАЙ НА КАРИЕРАТА МУ !!!ПАК ЩЕ КАЖА СЪДИЯТА ГО СПАСИ ОТ ТОТАЛЕН РЕЗИЛ,СЛЕДВАЩИТЕ 10СЕКУНДИ ЩЯХМЕ ДА ГЛЕДАМЕ КЛИЧКО НА ЗЕМЯТА В ТРАНС...СЪДИЯТА ПРОСТО ГО СПАСИ!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Говори ми още

    42 14 Отговор

    До коментар #6 от "НЕДОРАЗУМЕНИЕ":

    Доколкото си спомням, сравнително неотдавна Кличко преби онова недоразумение Пулев. Какво ли ще последва от среща между недоразумението Пулев и Джошуа? Кличко е просто възрастен, но и така е един от наистина големите майстори на бокса, заслужава уважение.

    Твоето отношение към един бивш шампион, който целият боксов свят оценява високо, е все едно си на селския мегдан и група селяндури оценяват действията на съседското магаре. Предполагам, ти си по-голям от Кличко? Затова си зяпал мача от вкъщи и си хрупал пуканки с бира. Ама, къде ти ще е голям Кличко?! Нашият зяпач с биреното шкембе и косматите подмишници колко се е боксирал навремето...
  • 8 Gost88

    31 5 Отговор
    Двама големи атлети, всеки имаше своите шансове. Страхотен мач,а колкото до Пулев невиждам как ще се противопостави на някои от двамата. Може би Тервел след 7/8год

    Коментиран от #11

  • 9 локомотива

    43 3 Отговор
    НЕВЕРОЯТЕН МАЧ,И ДВАМАТА ЗАСЛУЖАВАХА ПОБЕДА,ГОЛЕМИ СПОРТСМЕНИ ,ТАКА ТРЯБВА ДА Е В СПОРТА ДА УВАЖАВАШ ПРОТИВНИКА,ЕДИН СЬВЕТ КЬМ НАШТА КОБРА,ПИЧ НАПРАВИ СЕ НА КОНТУЗЕН,НЕ ИСКАИ МАЧ С ДЖОШУА ПО ДОБРЕ СИ ОСТАНИ ЖИВ И ЗРАВ
  • 10 mitko kulturista

    25 4 Отговор
    Нито един от братята Пулеви не може да достигне нивото на Кличко или Джошуа. Тервел викаш след 6-7 години,той Тервел от 2012 не са е боксирал! Последното му отличие е бронз на олипиядата в Лондон,избяга от отговорност за Рио 2016...от тогава да си чул нещо за Тервел Пулев? Кобрата след като премина в профи бокса само с тулупи на по 45 се е боксирал,имаше шанс да покаже нещо срещу Кличко,но както всички видяхте....той си продължи напред ;)
  • 11 asddsa

    27 4 Отговор

    До коментар #8 от "Gost88":

    Какъв Тервел те гони, бе, пич? Той е на 34 години. Джошуа е на 27 и вече е шампион. Къде го виждаш Тервел след 8 години да е на това ниво? На братя Пулеви песента им е изпята.
  • 12 мен

    35 2 Отговор
    Направи ми силно впечатлени изказването на Кличко след мача, уважение и респект към противника. Нямаше обвинения за мафиотски договорки, криви ръкавици и продължаванки напред. Достойно поведение каквото трябва да има всеки спортист победил или спечелил. Другият Джошуа и при него уважение към загубилия нито грам намек за унижение и пр.
    Относно Кубрат не мисля че има някакъв шанс срещу когото и да е от двамата особенно срщу Джошуа, липсва му хъс, агресивност и най-вече приключващ удар!
  • 13 стоян георгиев

    14 6 Отговор
    респект за кличко на 41 да излезеш на уембли срещу ангииската машина и да го доминираш през повечето време покавза класа.единствено амортизацията от годините направи антъни шампион.кличко го надигра тактически и водеше мача през цялото време ,вкара го в състояние гроги и само силата и късмета му отнеха победата,но е време да се откаже.ако обаче джошуа не си вземе поука и не промени играта си срещу високите и технични ще загуби от другия голям към момента ,а именно американеца уаидлър.
  • 14 Made in Bulgaria

    5 2 Отговор
    Браво и на двамата, ама си кръстосва палците за нашия, Владе. От тук нататък ако има някой на тоя свят които да може да победи Антони, то той трябва да има техниката и инстинкта на Ломаченко и тежките удари на Кличко.
    Така, че Кобра виж какво ще правиш по въпроса от утре да не се изложи много!
  • 15 сдсдаадс

    4 20 Отговор
    Зрелищен мач,но ТЕАТЪР. през целия мач си говореха и кличко можеше да го убие в 6 рунд но не го направи за да има шоу сигурно.

    Коментиран от #16

  • 16 Чичу Ади

    17 7 Отговор

    До коментар #15 от "сдсдаадс":

    Джошуа изобщо не беше толкова зле в 6-тия рунд, както го изкарвате. Сравнително лесно се изправи, без да са му меки краката. Да, трябваше му малко време за да влезе в ритъм, но Кличко предишния рунд му целуваше краката и не беше в състояние да го довърши. Като цяло, липсваха много удари, но в тежката категория само Пулев може да ги нанася, ако изобщо можем да наречем тези селски плесници- удари. Аз пак казвам, че му свалям шапка на Владимир. Адски противен ми е, но за първи път ми хареса как се боксира. Реално за каква ера Кличко говорим? Виталий се е боксирал с Ленъкс и загуби, както и с Кори Сандерс който е почти на 40 и го побеждава. Владимир се боксира само срещу един добър боксьор и също загуби. Той дори загуби от клоуна Фюри, който 12 рунда се подиграва с него и го обезобрази. Та за коя ера Кличко говорим. По-скоро можем да говорим за ерата на пълна кома в тежка категория, която най-накрая излиза от нея. Пулев пък изобщо никой не го брои за жив, за да му пожелавате успех в двубой, който никога няма да се случи. Нито Кличко би си губил времето на свършване, нито Джошуа би се боксирал в такива евтини мачове. Сега пред него стоят няколко мултимилионни двубоя и му е през оная работа за Омуртаг Опулев. Нашите братя са някакви набедени смешки, които се котират само на родна земя, тъй като изглупелия ни народ няма никакъв повод за гордост.
  • 17 Vasik Atanasova

    1 17 Отговор
    кличко изтърва джошуа в 6 рунд
    а сега кубрат венков пулев ще ги нарита и двамата
    ахахахахахахахахахаххахахахахахахахахахахахахахаха
    ахахахаххахахахахахахахахахаххааххахаххаххахххахаха
    ахахахаххахахахахахахахахахахаххахахахахахахахахаха
  • 18 Ловеца на поршета

    7 20 Отговор
    Кво толкова се кефите на тези двамата толупи!Че то един кръчмарски бой в Перник е сто пъти по- зрелищен от снощния мач!

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ловеца на поршета

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "шруум гъбков":

    Брей как си го измислил това! Като порасна искам да стана като теб!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ярослав Станчев

    2 4 Отговор
    На 150 % бях сигурен,че Кличко няма да изкара мача до края.Даже казах на братовчед си да не залага на Кличко ама той не та не,Кличко ще бие.Ще бие ама друг път.Просто Джошуа се смили над Кличко и не го уби още в средата на боя.На тоя украинец през цялата кариера му се наложи да играе два пъти срещу наистина добри боксьори и двата пъти яде бой.Фюри го преби като куче и сега Джошуа го довърши.
  • 23 Ловеца на поршета

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Аман от палячовци":

    Уважаеми г-н Анадолски полиглот!
    Думата ,, аман" е турцизъм. А турцизмите принадлежат към така нареченото,, просторечие". Турцизмити по някакъв начин обогатяват речта на по нискочелите индивиди. Но въпреки това не бива да се прекалява с употребата на тези по принцип остарели думи и изрази.

    Коментиран от #24

  • 24 жан

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ловеца на поршета":

    Ох как чакам наш Кубрат да излезе срещу Джошуа че пак да изкарам малко парички! Този път залагам хилядарката за Антъни...без да мисля.
    Сега пак заложих на него но с коефицент 1,36. Нашият е абсолютен аутсайдер,ако изобщо има такъв мач.
  • 25 ДО ПОРШЕТО ИНВАЛИД

    1 0 Отговор
    А : ТОЛУП: БЪЛГАРИЗЪМ ЛИ Е???ТАКИВА КАТО ТЕБ ИМ ВИКАТ ДЪРВЕН ФИЛОСОФ,ТОВА ТУРЦИЗЪМ ЛИ Е?