Last news in Fakti

13 Февруари, 2018 07:58 1 339 0

Челси пое глътка въздух

  • челси-
  • уест бромич-
  • азар-
  • моузес

Лондончани разбиха Уест Бромич с 3:0

Шампионът Челси разби гостуващия Уест Бромич с 3:0 в последния мач от 27-ия кръг на английската Висша лига.

Още в 3-ата минута взетият под наем от Ливърпул Даниел Стъридж от гостите се контузи и бе заменен принудително, а вместо него мача доигра Джей Родригес, който в 10-ата минута пропусна чудесна възможност за гол.

Привлеченият от Арсенал в последния ден от зимния трансферен прозорец Оливие Жиру започна като титуляр за домакините за първи път и асистира на Еден Азар (25), който от близка дистанция даде преднина на „сините”. Двата тима не спряха да атакуват до края на първата част, но не си отбелязаха други попадения.

В началото на второто полувреме Хосе Саломон Рондон и Джони Евънс пропуснаха за гостите от удобни позиции. След час игра Алваро Мората замени Жиру, а само три минути по-късно Виктор Моузес (63) удвои аванса на домакините. В 68-ата минута Моузес се опита да изненада Фостър, но вратарят на Уест Бромич спаси. Еден Азар (71) обаче не остави шансове за стража на „дроздовете” и след пас на Моузес вкара втория си гол, който се оказа и последен в мача.

До края на срещата домакините контролираха събитията на терена и не допуснаха попадение, за да запишат чиста победа.

След 16-ия си успех за сезона Челси задмина Тотнъм на четвъртата позиция с 53 точки. „Сините” имат една точка повече от „шпорите” и са на една зад третия Ливърпул. Уест Бромич остава последен с 13 загуби и 20 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА