Last news in Fakti

1 Април, 2018 14:58 1 278 0

Гуардиола: Мачът с Ливърпул ми е по-важен от този с Юнайтед

  • гуардиола-
  • ливърпул-
  • шампионска лига-
  • манчестър юнайтед-
  • титла

"Приоритет на Манчестър Сити е Шампионската лига", заяви наставникът на "гражданите"

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола заяви, че възможността да спечели титлата във Висшата лига другата седмица в дербито на Манчестър е на втори план, докато в момента най-важното е да бъде отстранен Ливърпул на четвъртфинал в Шампионската лига. Съботната победа с 3:1 над Евертън създаде предпоставка, че при успех над Юнайтед след седмица, то играчите на Гуардиола ще бъдат новите шампиони на страната. Но за каталунския специалист този мач в момента не е приоритет.

"Разбирам хората, които искат да говорят за мача с Юнайтед, но сега ние трябва да взимаме решения за сблъсъците с Ливърпул. За феновете е ясно. За тях е забележително постижение да победим големия съперник, няма значение къде, как и в какъв турнир. Още повече, че ще станем и шампиони. Но разбира се, и без да победим Юнайтед, в по-късен етап вероятно ще имаме възможността да спечелим титлата. Приоритет обаче трябва и са двата мача с отбора на Ливърпул в Шампионската лига, обясни своето виждане Гуардиола.

Седем кръга преди края на първенството Манчестър сити води с 16 точки. "В момента сме близо до титлата, както не сме били през този сезон. Просто се налага да спечелим някъде един мач. Дори и да не победим Юнайтед, имаме още шест възможности след това. "Сега обаче победата над Евертън ни предоставя възможността да отидем на Анфийлд с едно добро настроение, заяви Гуардиола. Реваншът е на 10-и април в Манчестър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА