30 Април, 2019 09:50 1 506 2

Ботев нанесе нов удар на ЦСКА

  • ботев пловдив-
  • левски-
  • цска-
  • победа-
  • футбол-
  • първа лига

Пловдивчани не позволиха на "червените" да вкарат нито един гол

Ботев (Пловдив) победи ЦСКА в спора между двата тима от 5-ия кръг на шампионския плейоф в Първа лига. Срещата в Коматево завърши при резултат 2:0. Автор на първото попадение в срещата стана Феребори Доре, който се разписа 7 минути преди последния съдийски сигнал. В продължението на мача точен беше и Тодор Неделев, пише topsport.bg.

"Канарчетата" постепенно се превръщат в кошмар за "червените", след като вече ги отстраниха в полуфиналите за Купата на България след 3:3 на "Армията". И то с двама човека по-малко.

"Червените" не успяха да се възползват от подаръците на съдията Петър Костадинов

След загубата на Лудогорец от Черно море, ЦСКА можеше да се приближи на две точки от "орлите", при победа над Ботев. Това обаче не се случи, като "армейците" дори не успяха да вземат точка в Пловдив.

Първото полувреме на двубоя предложи няколко любопитни момента, но не и попадение в някоя от двете врати. Пиргов бе сред полевите състезатели на домакините с най-голям шанс да стигне до откриване на резултата.

След неубедителна намеса на стартиралия на мястото на Черниаускас Данте Стипица, Пиргов стреля с глава, но като по чудо кълбото не влетя в "червената" мрежа. Намесата на вратаря не беше убедителна, понеже той се размина с топката.

В средата на полувремето пък Али Соу напредна в полето на съперника, навлезе в пеналта и очевидно бе съборен от състезател на "канарчетата". Сигнал за нарушение на правилата не последва.

Гостите възнегодуваха, но играта продължи.

Столичани играеха на границата на грубостта, вследствие на което получиха и няколко официални предупреждения. Правеше впечатление пресата, която се опитваха да осъществяват състезателите на софийския състав.

ЦСКА също стигна до интересно положение пред Кайзер, като центриране към оставащия на празна врата Малинов бе пресечено в последния възможен момент от Пиргов, който спаси тима си от получаване на попадение.

Ботев (Пд) предостави инициативата на опонента си, като изчакваше своя шанс на контраатака. Много подобни възможности за тима обаче нямаше до почивката.

Влизането на Добрев в състава на домакините раздвижи сериозно играта на тима, атаките станаха далеч по-скоростни, младокът демонстрира и страхотни технически умения, но не срещна необходимата подкрепа и разбиране от съотборниците си.

ЦСКА се отдръпна в своята половина и не желаеше на всяка цена да предприема рискове в играта си.

Всичко това, изпъстрено със сякаш безброй нарушения, запази резултата непроменен до последните минути.

Седем минути преди финала на сблъсъка обаче Неделев блесна с дълъг пас в предни позиции, топката достигна до Доре, който не остави шансове на Стипица и откри резултата на много късен етап от срещата.

Крайното 2:0 оформи самият Неделев, разписал се в продължението на двубоя.

Нова промяна на статуквото нямаше и така Ботев (Пд) записа нова победа срещу ЦСКА през сезона.

Пловдивчани са фокусирани върху предстоящия финал за Купата срещу градския съперник Локомотив и в първенството на практика нямаше за какво да играят тази вечер, но въпреки това спечелиха всички три точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    13 0 Отговор
    Чичовото пак издуха супата
  • 2 Густо Майна Филибето

    9 1 Отговор
    Поздрави на Джуджето, Цял живот Батка не можа да разбереш че с " Борчески Приоми "
    Футбол Не Се Прави Батка!!!!!!!!!