Last news in Fakti

3 Май, 2019 14:00 2 902 17

Пенев обяви: Напускам ЦСКА!

  • любослав пенев-
  • цска

Днешната му пресконференция бе отменена

Пенев обяви: Напускам ЦСКА! - 1
Снимка: БГНЕС

Любослав Пенев напуска ЦСКА. Днешната пресконференция на наставника на "червените" преди мача с Черно море изненадващо бе отменена. Малко по-късно той излезе с официална позиция:

На вниманието на привържениците на
ЦСКА и цялата спортна общественост

ОБРЪЩЕНИЕ
От Любослав Пенев, треньор на ПФК ЦСКА-София

Уважаеми колеги, уважаеми приятели,

Преди три месеца се съгласих да поема ЦСКА в един много труден за клуба момент. Не съм се замислял и за миг дали да приема предложението да водя любимия си клуб. В този момент всички виждахме, че ЦСКА отново нямаше да бъде там където му е мястото. Имах огромното желание и воля да направя всичко по силите си, за да постигнем това което подхожда на ЦСКА – шампионска титла и купа на България. Положих големи усилия да стабилизирам отбора спортно-технически и ментално. Вярвам, че работата ми в тази насока доведе до много добри резултати, неочаквани за мнозина. През тези три месеца единствен подех битка за справедливост и срещу некоректни съдийски отсъждания, които решително ощетяваха ЦСКА. В тази несъвместима с позицията ми на треньор битка, бях подкрепян единствено от привържениците на клуба. Ръководството на футболния клуб не застана зад мен и не зае никаква позиция срещу тази явна несправедливост. Вярвах, че ЦСКА е единен в защита на своята позиция, но в нито един момент аз не бях подкрепен от ръководството клуба. Нещо повече, станах свидетел на поведение, което вместо да обединява нашите футболисти, води до демотивация на част от тях и разделяне на отбора на групички. Всички знаем, че поех отбора с приключена селекция и зимна подготовка, но никога не си позволих да коментирам качествата на моите футболисти и кондиционното им състояние. Напротив аз единствен казах, че след необходимите спортно-технически корекции този отбор ще се бори за трофей. Така и стана. В тази връзка не мога да приема критики и негативи и не съм отговорен за селекцията. Считам, че работата на екипа ми през последните три месеца доведе до една пълна промяна в отбора и показа правилния път ,по който трябва да се върви. За да си шампион и победител обаче трябват още няколко неща: време, търпение, професионализъм на всички нива и единност в клуба. Не намерих част от тези фактори в ЦСКА. За три месеца аз не мога да изчистя грешки допускани през последните три години, особено когато срещам тиха, но яростна опозиция вътре в клуба. През годините съм доказал, че имам нетърпимост към непрофесионализъм и некоректност. Винаги съм бил открит и честен, с риск да печеля врагове, но съвестта ми винаги да бъде чиста. Няма да позволя на когото и да било да се подиграва с моя труд и да опетнява името ми и открито или тайно да се опитва да ме дискредитира, независимо от своята позиция в клуба. Благодаря на всички за подкрепата и най-вече на привържениците - сърцето на ЦСКА.
Обявявам, че напускам ЦСКА с високо вдигната глава и много огорчен!

София С уважение:
03.05.2019г Любослав Пенев

Любослав Пенев пое за трети път ЦСКА на 8 февруари. Досега той записа 7 победи, 3 равенства и 4 загуби. Пенев се провали гръмко в последните си три решителни мача, начело на "армейците". Първо не успя да победи Левски във Вечното дерби(0:0), след това бе отстранен от Ботев (Пловдив) на полуфинала за Купата след общ резултат 5:6 и за капак загуби от Ботев с 0:2 в понеделник в мач, който можеше да приближи столичани на две точки от лидера Лудогорец и да върне шансовете за титла.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лефски - Аз съм мангал

    5 23 Отговор
    На кой му дреме за ЩЕКА само Лефски Ве и Вирое олееее олееее

    Коментиран от #2

  • 2 уес бе

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Лефски - Аз съм мангал":

    ти си бок
  • 3 München

    28 12 Отговор
    Браво Любо! Само дето не казваш, защо не те подкрепя ръководството в борбата срещу “страничните фактори”. Ами същото е положението и в Левски. Идват избори, а силни Левски и ЦСКА никой не иска. За жалост няма истински футбол в България.
  • 4 Диамантената ръка

    17 7 Отговор
    Любчо, вземи ти се стабилизирай ментално...
  • 5 Синфен

    7 5 Отговор
    Любчо , добре дошъл в Левски !
  • 6 Гост

    9 5 Отговор
    Браво,даже много се задържа
  • 7 А БЕ

    13 4 Отговор
    Любчо къф СеСеКа ве ти беше в Литекс СОФИЯ бре , и сигурно съдиите ти са пак най виновни ?!
  • 8 Batushka

    16 1 Отговор
    Българските отбори нямат нужда от треньори направо бизнесмените да редят състава
  • 9 гост

    6 7 Отговор
    Браво Любо , с тея льохмани , нищо не става.
  • 10 11111

    14 1 Отговор
    Любо, ела в ЦСКА, тия от Ловеч не те заслужаваха.
  • 11 нищо ново

    7 4 Отговор
    ``изпи супата``и избяка като дърта мъстия!!.....
  • 12 ПЕЕВ

    18 3 Отговор
    НА ТОЯ ВСЕ НЯКОЙ МУ Е ВИНОВЕН.
  • 13 боцмана

    5 2 Отговор
    Парите които изкара като треньор , стигнаха ли ти да си платиш поне глобите?
  • 14 Гост

    4 0 Отговор
    Любо напусни като цяло футбола.Избери си друго хоби
  • 15 Яшко

    3 0 Отговор
    Ти където не си бил ,там не си се оакал
  • 16 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    АМА ,ТОЧНО ТОЗИ ЛЮБО БЕШЕ СЪСОБСТВЕНИК НА ЕДНА КУЛТОВА ДИСКОТЕКА/ДО НДК/ ЗАЕДНО С -"ВИС -МУТЪР- РЕПРЕС -ДС- ПРОДУКШЪН "!!!
  • 17 Митко

    3 0 Отговор
    Пенев,моля те никога повече не приемай назначение от ЦСКА.Човек не те бива не ни излагай.Просто не ставаш.Кого си класирал някъде,кажи.Като тренъор си за 3три на релси.