Last news in Fakti

7 Юли, 2019 12:02 11 523 5

Оперираха по спешност Стефка Костадинова

  • костадинова-
  • операция-
  • спешност-
  • здраве-
  • легенда-
  • лека атлетика

Проблемът на легендарната лекоатлетка не се съобщава

Оперираха по спешност Стефка Костадинова - 1
Снимка: БГНЕС

"Беше много изплашена, но вече е добре", споделят запознати със здравословния проблем на легендарната лекоатлетка.

Добре ли е Стефка Костадинова? Какво ѝ е? Тези и други подобни въпроси си задават напоследък в спортните среди, а поводът за притесненията е мълвата, че шефка на БОК е претърпяла по спешност тежка операция.

Световната рекордьорка във високия скок действително се е сблъскала със сериозен здравословен проблем, научи "Уикенд" от свои източници. Тя все още не е оповестила диагнозата си извън най-близкия си антураж, колебаела се дали изобщо да информира обществеността за онова, през което преминавала.

"Беше много изплашена, но в момента е спокойна. Всичко е наред вече, добре е. Хирургичната интервенция ѝ бе направена преди няколко месеца в България. Стефка предпочете да се довери на родните медици, не пожела да се лекува в чужбина", споделят информаторите ни. И допълват, че славната лекоатлетка имала сили да се справи изпитанието, пред което я изправил животът.

Костадинова е свикнала на операции. Откакто не е състезателка, тя няколко пъти лягаше под скалпел за разкрасяване, а така премахна ѝ голямата бенка от лицето си. Докато беше активна спортистка пък се остави в ръцете на хирурзи заради жестока травма на крака си. Левият ѝ крайник бе счупен в глезена през 1990 г. в Германия и тогава му поставиха 4-сантиметров пирон. Заради метала в костта се получи атрофия, но шампионката успя да се възстанови напълно.

"Никога не съм хленчила, когато съм изпадала в тежки периоди. И винаги съм се оправяла, излизала съм от затрудненията по най-добрия начин", споделяла е шефката на БОК, чийто световен рекорд от 209 см. не е подобряван от 32 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 trifon

    20 2 Отговор
    209 skoci gi s pone 5 sm otgore skorohno osdraviavane i kasmet
  • 2 Презобила

    3 14 Отговор
    Е била
  • 3 Eellyyy

    27 2 Отговор
    Жената има право на личен живот. Дали си махнала бенка или хърка докато спи си е лично нейна работа. Хайде гледайте си собствените бенки, моля ви се.
  • 4 луд

    2 15 Отговор
    Някоя от пластиките се е пукнала, я цицна , я г*зна, ше знайш.
  • 5 Съседа

    2 0 Отговор
    Защо не пишете колко малки дечица измират чакащи СМС-и по 1 левче за да ги спасят. Къде е държавата???? в която само се хвалят че багерите денонощно работели строяли магистали, а кой ще строи детски градини??? Или магистралите са за младите майки да бягат в чужбина да раждат и да се спасяват поединично. Разбирам Стефка е важна не я упреквам, тя е прославила България а хилядите малки българчета ще прославят страните в които ги прогониха нашите мили родни политици.