Last news in Fakti

4 Август, 2019 11:17 1 089 0

Борусия триумфира над Байерн за Суперкупата (СНИМКИ)

  • борусия дортмунд-
  • победа-
  • спечели-
  • суперкуата на германия-
  • футболно първенство-
  • байерн

Жълто-черните вдигнаха трофея на собствен терен

Борусия триумфира над Байерн за Суперкупата (СНИМКИ) - 1

Отборът на Борусия Дортмунд е новият носител на Суперкупата на Германия. “Жълто-черните” надвиха с 2:0 Байерн Мюнхен на своя “Сигнал Идуна Парк” с попадения на Пако Алкасер (48') и Джейдън Санчо (69’). Така Дортмунд за шести път в историята вдига този трофей. В последните два случая през 2013 и 2014 г. тимът отново победи Байерн, но през 2016 и 2017 г. баварците надделяха именно над днешния си съперник, пише Sportal.bg.

И двамата треньори заложиха на силни състави, въпреки многото контузии и в двата лагера. Люсиен Фавр пусна от първата минута мощното си нападение в лицето на Рафаел Герейро, Санчо, Марко Ройс и Алкасер.

Колегата му Нико Ковач си партнираше с Томас Мюлер и Кингсли Коман по двете крила и звездата си Роберт Левандовски на върха на атаката. Корентен Толисо пък за първи път от 322 дни бе титуляр в официален мач, след като през миналия септември скъса кръстни връзки.

Още във 2-ата минута Дортмунд можеше да поведе, след като Герейро намери открития Ройс в наказателното поле, но Мануел Нойер изби неговия удар. В 15-ата обаче стражът направи необмислено излизане почти до центъра на терена, за да спре Алкасер. Нападателят го преодоля и веднага отправи изстрел към опразнената врата, който обаче мина встрани от нея. В 20-ата минута Нойер се реваншира, спасявайки опасен шут на Герейро.

В 23-ата и Марвин Хитц се намеси брилянтно след удар на Коман от много близко разстояние. Три минути по-късно имаше карамбол в наказателното поле на Борусия, но топката се озова в ръцете на вратаря. В 36-ата Хитц се размина с топката при центриране във вратарското му поле, но Коман не се възползва от това и стражът хвана топката.

Втората част започна по възможно най-добрия начин за домакините, които в 48-ата минута откриха резултата след удар по земя на Алкасер от границата на наказателното поле. Байерн обаче веднага натисна и в минутите след това опасностите бяха пред вратата на Хитц. В 55-ата той отрази шут на Леон Горетцка, а три по-късно стражът изби два удара на Коман, докато при добавката на Мюлер Мануел Аканжи спря топката пред голлинията.

Въпреки подема на баварците, Дортмунд успя да удвои преднината си в 69-ата минута. Тогава асистентът за първия гол Санчо получи топката в средата на терена, пробяга голямо разстояние и се разписа с шут между краката на Нойер. В 76-ата Джошуа Кимих умишлено настъпи по крака Санчо преди изпълнение на тъч, но след помощ от ВАР съдията прецени да покаже само жълт картон на десния бек.

До края на мача "жълто-черните" удържаха аванса си и така прекратиха 3-годишната доминация на Байерн в двубоите за този трофей. Дортмунд вече е с една суперкупа по-малко от мюнхенци, които остават със седем.

Борусия триумфира над Байерн за Суперкупата (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА