Last news in Fakti

29 Август, 2019 13:28 1 993 3

Кириос се забърка в големи неприятности

  • кириос-
  • глоба-
  • наказание-
  • корупция-
  • обвинение-
  • us open-
  • атр

Австралиецът може да бъде глобен със 100 000 долара и отстраняване от тениса за период от 3 години

Кириос се забърка в големи неприятности - 1
Снимка: БГНЕС

Австралийският тенисист Ник Кириос може да понесе изключително тежка санкция заради поредния скандал, който забърка. Световният №30 може да получи глоба от 100 000 долара и отстраняване от тениса за период от три години.

Причина за това са обвиненията в корупция, които хвърли срещу АТР след мача си със Стив Джонсън от първия кръг на US Open, когато коментира паричната си санкция от 113 000 долара. Глобата е сумарна заради всичките му изцепки на турнирите преди Откритото първенство на САЩ.

„Коментарите на Ник Кириос след мача му от първия кръг в Ню Йорк попадат в наказателния правилник на АТР. Казусът ще бъде разгледан и решението ще бъде взето от Гейл Дейвид Брадшоу, който е изпълнителен вицепрезидент по спазване на правилата по време на турнирите“, обявиха от Асоциацията на професионалните тенисисти.

След като стана ясно, че е заплашен от отстраняване от тениса, 24-годишният Кириос излезе с официално изявление на профилите си в социалните мрежи. Това трябваше да бъде опит за извинение на австралиеца, но думите му трудно може да се каже, че звучат по този начин.

„Искам да изясня, че при думите си, че АТР е корумпирано, не използват правилния подбор на думи. Исках да подчертая, че има двоен стандарт, а не корупция. Знам, че поведението ми на моменти е скандално и това ми носи неприятности. Те са напълно заслужени, но други тесисисти правят същите неща, които понякога получават по-малко медийно внимание, и не биват санкционирани“, написа Кириос.

„Това ме притеснява. Знам, че не съм перфектен и не претендирам да бъда. Осъзнавам, че заслужавам наказанията си, но очаквам постоянство и справедливи решения за всички, но това не се случва. Имам подкрепата на президента на АТР Крис Кърмоуд и точно затова искам да обясня моите коментари, но държа на позицията си и усещането за двойните стандарти“, завърши австралийският тенисист.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Драго

    8 4 Отговор
    Това леке да се маха, колкото може по- скоро от тениса!

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Драго":

    Защо? Защото казва истината, че има двоен стандарт ли? Да, и другите тенесисти се оплакват от това и тези в топ 10 също, и при жените има проблеми и все повече и повече проблеми назряват. Ама се затварят очи и като излезе един да си отвори устата и хоп 100 бона глоба. Това е бухалка с цел сплашване и да внемава какво говори. Браво на него, че е искрен и си отстоява позицията било то и да му струва скъпо. Все пак това си е една нова Х6, не е за пренебрегване.

    Коментиран от #3

  • 3 Кириос беше първи

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Браво Кириос, добре е че има някой да говори за двоен стандарт.
    Тук в България без двойни стандарти няма как и 5 лева да разпределим , ама на кой му пука беден народ, корупция на длъж и на шир...
    Затова и мълчим като пу-ки , където и да сме.