Last news in Fakti

30 Август, 2019 10:28 1 041 1

Върджил ван Дайк е най-добрият в ШЛ

  • ван дайк-
  • шампионска лига-
  • меси-
  • роналдо-
  • награда-
  • жребий

Холандецът изпревари Меси и Роналдо за наградата

Върджил ван Дайк е най-добрият в ШЛ - 1
Снимка: БГНЕС

Ясен е носителят на приза Най-добър футболист на УЕФА през изминалия сезон в Шампионската лига. Това е Върджил ван Дайк, който получи наградата на церемония в Монако, на която беше изтеглен жребият за груповата фаза на настоящия сезон.

При дамите аналогичен приз получи британката Луси Бронз от европейския шампион Лион.

Кристиано Роналдо не получи награда на церемонията, а без номинация в отделните категории остана финалистът в Шампионската лига - Тотнъм.

За най-добър вратар в Шампионската лига беше избран Алисон Бекер от Ливърпул. При защитниците за номер 1 беше определен Върджил ван Дайк. За най-добър полузащитник приза спечели новото попълнение на Барселона Френки де Йонг, но за представянето му с екипа на Аякс. Звездата на настоящия тим на Де Йонг пък Лионел Меси беше определен за най-добър нападател в турнира.

Преди церемонията организаторите връчиха Наградата на президента на УЕФА на легендата Ерик Кантона. Привърженик на английския Бърнли и феновете на Борусия (Дортмунд) пък получиха специални призове за прояви на благотворителност и борба с расизма през изминалия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зара

    1 2 Отговор
    Много е добър! Заслужена награда!