Last news in Fakti

6 Октомври, 2019 22:16 1 835 6

Лудогорец взе дербито с Левски (видео)

  • левски-
  • лудогорец-
  • футбол-
  • дерби-
  • efbet лига-
  • разград-
  • лудогорец арена-
  • петър хубчев-
  • станислав генчев

Чибота и Кешеру носят успеха на шампионите в Разград

Лудогорец взе дербито с Левски (видео) - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец победи Левски с 2:0 в дербито на 12-ия кръг на efbet Лига. Мавис Чибота откри резултата в 16-ата минута на "Лудогорец Арена", а Клаудиу Кешеру реализира за 2:0 в 80-ата минута.

Така Лудогорец остава на върха в класирането с актив от 30 точки, с 4 повече от втория Левски.

Tреньорът на шампионите Станислав Генчев направи няколко промени в сравнение титулярите от победата с 3:0 над Ференцварош в Лига Европа в четвъртък. На местата на контузените Сисиньо и Джоди Лукоки срещу Левски стартираха Джордан Икоко и Мавис Чибота. Героят от гостуването в Будапеща Рафаел Форстър също остана извън групата, получавайки почивка. На мястото му в центъра на защитата до Драгош Григоре започна Георги Терзиев. Яцек Гуралски този път започна титуляр, а Абел Анисе остана на пейката.

Петър Хубчев пък разчиташе на най-доброто, изключвайки Станислав Костов, който е трайно контузен. Донякъде за изненада може да бъде считано наличието на Нуно Рейш сред титулярите за сметка на Янис Каргас.

Агитката на "сините" бе препълнила сектора за гостите, който е с 2200 места, като освен това клетката в Сектор "А" също бе пълна с фенове на столичани, което прави рекордна посещаемостта на гостуваща агитка в Разград.

Пред Левски се откри шанс още в първата минута, когато Нашименто получи подаване от Паулиньо, но стреля слабо и Илиев спаси без проблем.

В 13-ата Пламен Илиев се намеси решително и не позволи на бившия си отбор да поведе. Капитанът на "сините" Живко Миланов изпълни пряк свободен удар, топката летеше към горния десен ъгъл на националния страж, който демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер.

"Орлите" обаче успяха да поведат в резултата още при първата ситуация пред Милан Миятович. В 16-ата минута Мавис Чибота откри резултата, след като беше оставен непокрит в наказателното поле на столичани и реализира отблизо - 1:0.

Малко след това Мартин Райнов засече с глава центрираната от Нашименто топка, изпращайки я покрай целта. Последва отличен рейд на Жоржиньо, който беше спрян на границата на наказателното поле с нарушение от Хали Тиам. Халфът на Левски получи жълт картон, а след изпълнението на Кешерю топката прелетя на сантиметри над напречната греда.

До края на първата част Чибота затрудни "сините" още веднъж. Крилото на шампионите стреля над греда. В последната минута на полувремето футболистите на Петър Хубчев организираха добра атака, която завърши с опасен удар на Тиам, но без успех и почивката дойде при преднина на "орлите" с 1:0.

След подновяването на играта "сините" имаха първата възможност да се разпишат, когато след един корнер Нашименто центрира добре в наказателното поле, но малко не достигна на Холмар Ейолфсон да засече топката. Малко преди това димка от феновете на Левски прекъсна мача за около минутка, но нищо по-сериозно не се случи.

Като цяло в началото на втората част играта беше равностойна и нямаше някакви сериозни ситуации пред двамата вратари. Или по-точно, когато имаше интересни атаки, те се сриваха пред последния пас и това позволи на Илиев и Миятович да поотдъхнат.

В средата на второто полувреме дойде и хубавата възможност за "сините". Тогава Найджъл Робърта се озова отляво на наказателното поле след самостоятелен пробив и стреля силно и фалцово.Топката летеше опасно, но в последния момент фалцът я изкара в аут.

Всичко обаче можеше да бъде решено в 73-та минута. Тогава една страхотна бърза контра, започната от Вандерсон, премина през Марселиньо, който с петичка я пусна за непокрития отдясно в наказателното поле Клаудиу Кешеру. Ударът на румънеца обаче срещна тялото на излезлия да го пресрещне Милан Миятович.

Но "орлите" не се бавиха дълго с решителния удар в мача. И пак в герой се превърна Кешеру с осмия си гол за сезона. В 80-та минута Вандерсон пусна страхотен пас за Джордан Икоко на десния фланг, който успя да нахлуе опасно и да центрира в наказателното поле за румънеца.

Нападателят трябваше да се бори с Холмар Ейолфсон, който беше на гърба му, но успя да овладее топката под носа му и с хубаво изпълнение да преодолее Миятович. Исландецът поиска нарушение, но реферът Кабаков с категоричност посочи центъра и не видя фаул.

Това предреши двубоя и той просто се доиграваше до края. Интересните ситуации просто секнаха, Лудогорец не искаше, а Левски не можеше да отбележи попадение и така всичко приключи при 2:0 за домакините и те окупираха върха по безспорен начин.

Съставите:

Лудогорец: Пламен Илиев, Жордан Икоко, Душан Григоре, Георги Терзиев, Антон Недялков, Яцек Горалски (69-Абел Анисе), Стефан Баджи, Жоржиньо (61-Вандерсон), Марселиньо, Мавис Чибота, Клаудиу Кешеру (Дан Битон)

Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Нуно Рейш, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Мартин Райнов (84-Мартин Петков), Кали Тиам, Станислав Иванов (64-Дени Алар), Филипе Нашименто (68-Франко Мазурек), Паулиньо, Найджъл Робърта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Xa xa xa

    1 5 Отговор
    Да гий ба сичкити
  • 2 Бат Мишо

    3 3 Отговор
    до хахаха ....а наздраи и говори за двама-ПС съгласен съм да съм втори щот обичам да мий широку
  • 3 Алфа Вълкът

    6 3 Отговор
    Сега това българското първенство ли е или на ефбет?
  • 4 qqqqqq

    4 2 Отговор
    Пак уговорен мач. Вместо Лудогорец да бият с 11 : 0 . Те се разбират за 1+1=2
  • 5 1234

    7 1 Отговор
    цск и Левски да си правят сметката, стари отбори само по имидж, но освен да се лигавят софийски лекенца там за друго не стават. вижте как се прави! нов отбор, в малък град, където няма изкушения а се играе ето резултаат вече 10 г почти. закривай тия стари кокошкарници в софия
  • 6 шоп

    7 0 Отговор
    Само 2:0 ли ги биха. Абе требеше да ги изпердашат 5:0 да се видят тия смотаняци от Левски какви смешници са.