Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 17:12 955 1

С нововъведение ще борят гафовете на съдиите

  • англия-
  • съдии-
  • съдийство-
  • вар-
  • премиър лийг

Целта е подпомагане на ВАР и разрешаване на спорните положения при засада

С нововъведение ще борят гафовете на съдиите - 1
Снимка: БГНЕС

Английската футболна лига планира да направи поредно нововъведение, с което да проследява крайниците на играчите. Целта е подпомагане на ВАР и разрешаване на спорните положения при засада.

Както е известно, от началото на този сезон в Премиър лийг системата за видеоповторения бе вкарана, но по доста странен начин. На Острова няма монитори, на които главните съдии да преглеждат ситуациите, а вместо това те очакват мнението на реферите от "тъмната стаичка", което в повечето случаи излиза доста, доста странно.

За пример, през изминалата седмица много спорен втори гол на Манчестър Сити бе зачетен при победата над Астън Вила с 3:0. Повторенията показаха, че засада на Стърлинг по-скоро има, но ескспертите от ВАР прецениха, че това не е така. Самият Давид Силва, който отклони топката към намиращия се в засада Стърлинг, призна, че е отиграл топката, което значеше 100%-ова засада.

Това доведе и до редица дискусии, а в Англия явно са си взели поука и ще опитат да разрешат проблема. Новата технология ще проследява задния крак на всеки играч на терена и така ще стане ясно дали въвлечения в ситуацията футболист покрива засадата, или не.

Все още не е ясно дали новата технология ще може да бъде въведена в средата на сезона, но по всичко изглежда, че през следващия сезон тя ще действа.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Статия

    0 0 Отговор
    Набирам идиоти за ВАР. Изисквания: само едно - да сте ненадминат идиот. Солидно заплащане.