30 Октомври, 2019 17:51 1 178 9

Гари Невил иска глоби в милиони за расизъм

  • гари навил-
  • расизъм-
  • глоби-
  • англия-
  • расистки скандал-
  • уефа-
  • фифа

В момента 65 000 паунда и два мача няма да променят нищо

Гари Невил иска глоби в милиони за расизъм - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият бранител на Англия и Манчестър Юнайтед Гари Невил даде своето мнение за санкцията, която УЕФА наложи на България заради скандалите по време на евроквалификацията с "трите лъва". Според него подобно наказание няма да промени нищо, като за да има ефект, провинилите се страни трябва да бъдат глобявани с милиони, но не и да бъдат изваждани от квалификациите и турнирите на УЕФА. Освен това Невил подкрепя напускането на терена на играчите като подходяща мярка, която трябва да вземат самите играчи.

"От цялата ситуация лично аз стигнах дотам, че бих подкрепил идеята футболният отбор да напусне терена. Преди мача в България се заговори за тази възможност. Мисля, че всеки би подкрепил играчите и Гарет Саутгейт, ако бяха направили това. Ако впоследствие обаче Англия бе наказана за подобно действие, то моите очаквания са, че всички големи страни и изобщо всички страни в Европа трябваше да подкрепят Англия и да излязат от надпреварата. Точно това трябва да се случи. Страните трябва да вземат в собствените си ръце решението на този проблем, тъй като управляващият орган очевидно не може да се справи с него по задоволителен начин.

Хората ще кажат, че напускането на терена е опасна територия, но истината е, че някои от най-големите промени в обществото са били постигани заради смелостта на отделни личности. А ние имаме такива смели млади хора в националния отбор.

Ясно, че ФИФА и УЕФА, а може да се поспори дали това не важи и за ФА, не правят нужното от гледна точка на наказанията за расизъм. Ако провинилите се страни започнат да бъдат глобявани с милиони паундове, мисля, че ще започне да се вижда какво означава да бъдат предприети значими действия. В момента 65 000 паунда и два мача няма да променят нищо. УЕФА не прави достатъчно. Правим ли самите ние достатъчно? Това се случва и в нашата страна, на наша земя. Достатъчно твърди ли сме в тези случаи? Отговорът е "не". Не мисля, че правилното наказание би било да се изключват страни от съответните турнири. Мисля обаче, че голяма, тежка и значима глоба - милиони и милиони паундове, както и затварянето на стадионите, е правилният подход. Ако проблемът остане и след това, то едва тогава може да се започне да се мисли, че изваждане от турнирите."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шекспир

    1 2 Отговор
    "Много шум за нищо".
  • 3 321

    4 2 Отговор
    Този пък кой беше? Има изказа на Пената. Нещо не е много свързан. Сигурно е футболист - не е много умен. Освен това според мен глобата е прекомерна. Трябва да се определя по брутния вътрешен продукт - като е извършено нарушението в БГ - 10 000 евро глоба. За същото в УК - 200 млн. паунда.
  • 4 Кой68

    7 1 Отговор
    Англичанин говори за расизъм?Защо не каже за робите които са продавали оковани във вериги и колониите които имат все още?Нали благодарение на колониите са се развивали като държава ????Лицемерно същество.
  • 5 ???

    3 0 Отговор
    "Имаме млади и смели хора". Ами да се бяхте прибрали. Пожелавам ви Хърватска следващата квалификация.
  • 6 Тия над мене

    0 5 Отговор
    Така и не разбрах - негрите ли са ви проблема или англичаните. И е смешно да живеете в миналите векове и да давате примери от далечната История, която си е най-досадният предмет там.
  • 7 Содомчанин

    3 0 Отговор
    Българина не е расист и не е бил. Защо насраното кралство ни приписва техни простотии. Имало е гамени в агитките но не и расизъм. Англичаните от най долните запалянковци как изведнъж станаха най примерните в света.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Содомчанин

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "ЛИЦЕМЕРНИТЕ АНГЛИЙСКИ МЕКОТЕЛИ":

    Прав си Англичаните си мислят че още са господарите на света. Те са имали толкова колонии и са се отнасяли с местното население като с животни независимо дали са черни от Африка или туземци от някоя друга точка на света. Немога да ги гледам особено като им вида пияните муцуни по морето.