Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 20:20 1 924 0

ЦСКА разпиля 10 от Етър

  • цска-
  • етър-
  • efbet лига
ЦСКА разпиля 10 от Етър - 1
Кадър: diema

ЦСКА постигна разгромна победа като гост на Етър във Велико Търново. "Армейците" се наложиха с 4:0 в мач от 14-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Ивайло". В 54-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като за втори жълт картон бе изгонен Здравко Илиев при 0:0.

Резултата откри Евандро в 63-ата минута, в 68-ата Али Соу удвои, а в 74-ата Соломон-Отабор направи класиката. За крайното 4:0 се разписа Петър Занев в 81-вата минута.

Гостите започнаха по-активно, но първата голова възможност се откри пред болярите. Крум и Иван Стоянови разиграха добре отляво, последва извеждащ пас към Боджадж, който стреля без забавяне от десетина метра, но над напречната греда.

В 21-ата минута и червените застрашиха противниковата врата, когато Евандро шутира силно от 20 метра, но Христо Иванов улови. След половин час игра Станоев стреля от фаул, а Бусато изби в корнер.

В 41-ата минута Етър създаде най-добрата голова възможност до този момент. Боджадж намери непокрития Младенов, който не уцели вратата след почти фронтален шут от десетина метра. Три минути по-късно и ЦСКА-София стигна до добра позиция да реализира, но шутът на Отабор от 14-15 метра попадна в ръцеете на вратаря.

Три минути след почивката червените пропиляха първата си чиста възможност за гол. Гълъбов пусна великолепен извеждащ пас към Соу, който предпочете да овладее топката, а не да стреля с едно докосване и сбърка, тъй като си я бутна малко по-дълго, стражът на виолетовите го затвори и той стреля в неговото тяло.

В 54-ата минута Етър остана с 10 човека след втори жълт и респективно червен картон на Здравко Илиев. Защитникът извърши две безумни нарушения срещу Евандро при ситуации, които в никакъв случай не застрашаваха вратата на болярите и реферът Ивайло Стоянов правилно го изгони.

Четири минути по-късно само късметът спаси болярите, когато Евандро не уцели вратата след удар с глава от пет метра. Етър отговори подобаващо секунди по-късно. Боджадж изведе Иван Стоянов сам срещу Бусато, но стражът на гостите се хвърли самоотвержено и успя да избие топката. Тя обаче попадна в Руменов. Бившият играч на ЦСКА-София предпочете да я спира вместо да стреля от границата на наказателното поле в празната врата, което се оказа грешка.

Численото предимство на червените бързо даде резултат. В 63-ата минута Занев центрира от корнер, Албентоса стреля от упор с глава, но Иванов някак успя да спаси. Последва добавка на Евандро от два метра отново с глава, която този път спря в мрежата на домакините.

В 68-ата минута футболист на Етър направи ново странно отиграване. Станоев опита да върне към Иван Иванов, но го направи така, че успя да изведе Али Соу фронтално сам срещу вратаря и нападателят без проблем покачи на 2:0. В 74-ата минута Рубен Пинто пусна пас по земя за Евандро, а той с пета фино отклони за Соломон-Отабор, който пое топката и с левия крак матира Иванов. Това е първи гол за Соломон-Отабор с екипа на ЦСКА.

В 81-вата минута Петър Занев стреля от пряк свободен удар, а Христо Иванов се намеси слабо и допусна топката във вратата си за 4:0.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА