Last news in Fakti

31 Октомври, 2019 20:37 1 335 0

Левски пропусна да разгроми Дунав (ВИДЕО)

  • левски-
  • дунав русе-
  • efbet лига

Вратарят на русенци Благой Макенджиев си отбеляза куриозен автогол с глава

Левски пропусна да разгроми Дунав (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Левски записа очаква успех при домакинството си на Дунав (Русе). В среща от 14-ия кръг на efbet Лига "сините" спечелиха с 2:0.

В 15-ата минута Благой Макенджиев си отбеляза куриозен автогол с глава. Попадението обаче трябваше да бъде отменено, тъй като Дени Алар, който скочи с вратаря, беше в засада при центрирането на Миланов към него. Бившият национален вратар имаше и основателни претенции за фаул срещу него, тъй като австриецът с лявата си ръка му попречи да хване топката. Реферът Никола Попов обаче зачете попадението. Три минути по-рано Ейлофсон нацели дясната греда на "драконите" с глава след центриране на Алар от корнер.

Холмар Ейолфсон удвои с глава в 22-ата минута, когато засече центриране от корнер на капитана Миланов. Исландецът надскочи своите противници и прехвърли Макенджиев, който не прецени добре ситуацията и допусна втори гол в мача.В 26-ата минута Мазурек удари горната греда с техничен изстрел от границата на наказателното поле, след като Алар му подаде с пета.

Аржентинецът прехвърли вратаря на гостите, който хвана топката пред голлинията, след като рикошира преди това в крака му и рискуваше да си отбележи втори автогол.

Паулиньо в 35-ата минута и Алар в 40-ата минута пропуснаха да вкарат трети гол. Бразилецът проби отляво, но стреля встрани от вратата, докато деветката беше изведе сам срещу вратаря, но за пореден път не вкара дебютното си попадение в родния елит. Таранът стреля лошо с десния крак.

Дунав можеше с известна доза шанс да върне интригата в първите секунди на втората част. Ахмед Ахмедов опита интересен прехвърлящ удар от около 21 метра, като вратарят Милан Миятович с една ръка изби над гредата.

Определено обаче в играта на „сините” се отчете значим отлив, като действията започнаха да се развиват предимно в тяхната половина. В 61-ата Ахмедов получи още един сносен шанс, този път след ъглов удар, ала не съумя да се възползва.

Устремът на русенци в крайна сметка беше задушен, като за това изигра роля както стабилизирането на Левски в халфовата линия, така и явната физическа умора, настъпила в редиците на гостите.

Едва в края на мача „сините” се активизираха отново и това доведе до серия от пропуски в заключителните минути. Дени Алар и Здравко Димитров последователно уцелиха греди, с което не успяха да увеличат цифровото изражение на победата.

Дунав остана на 10-ото място с актив от 13 точки, като остава с по една пред Ботев Враца и Царско село. 13-ият Ботев Пловдив също не е далеч с 10 точки, като именно "жълто-черните" са следващия съперник за "драконите". Левски, от своя страна, приема Етър в 15-ия кръг.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА