1 Ноември, 2019 12:22 1 363 1

Ливърпул с два различни състава на два различни континента

  • ливърпул-
  • купата на лигата

Единият отбор, съставен изключително от млади играчи, да излезе срещу Астън Вила в двубоя за "Карабао Къп", а другият - да играе на полуфинала в Доха

Ливърпул с два различни състава на два различни континента - 1
Снимка: БГНЕС

Заплетения казус с натоварения календар на Ливърпул и участията на тима в турнира за Купата на Лигата и Световното клубно първенство в Доха изкарват на хоризонта различни хипотези.

Мърсисайдци се класираха за 1/4-финалите на Купата на лигата след драматичен успех над Арсенал, но още същата вечер мениджърът на отбора Юрген Клоп заяви, че мърсисайдци може да се откажат от турнира заради невъзможността да се справят с всичките си ангажименти. Претоварването на календара става заради участието на отбора на Световното клубно първенство в Доха. Ливърпул трябва да се включи в надпреварата на 18 декември, когато ще играе полуфинал. На 17 или 18 декември по програма трябва да бъде и 1/4-финала за Купата на лигата срещу Астън Вила. От английската футболна лига вече започнаха разговори с Ливърпул за евентуално пренасрочване на този двубой през януари. Това обаче също може да предизвика доста обърквания, тъй като по програма в седмицата, започваща на 8 януари, трябва да се състоят мачовете от полуфиналите на турнира.

Днес в медиите на Острова се появи друга странна хипотеза. Според нея на "Анфийлд" обмислят варианта да излязат с два различни състава на два различни континента. Още по-странното е, че те могат да играят в един и същи ден. Единият отбор, съставен изключително от млади играчи, да излезе срещу Астън Вила в двубоя за "Карабао Къп", а другият - да играе на полуфинала в Доха. Това би бил исторически момент.

Ливърпул трябва да обяви списък от 23 играчи за Световното клубно първенство. Част от тях обаче могат да останат в Англия и да изиграят мача с Астън Вила, след което да пътуват за Катар, където да се присъединят към отбора за финала или за мача за третото място.

При подобен сценарий трябва треньорският щаб на Ливърпул също да бъде разделен и един или двама от асистентите на Юрген Клоп да останат с отбора, който ще играе срещу Астън Вила.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    3 1 Отговор
    Кефя им се - те могат и 3 отбора да направят с играчите с които разполагат! Какъв е проблема да го направят - 2 отбора на две места, а ако спечелят и двата мача, ще питат следващия си съперник - с кой отбор да играем срещу вас ;)