Last news in Fakti

6 Ноември, 2019 22:30 1 021

Арсенал четвърти мач без победа

  • лига европа-
  • арсенал-
  • витория гимараеш

Гимараеш с първа точка в Лига Европа

Арсенал четвърти мач без победа - 1

Арсенал не успя да победи Витория Гимараеш като гост в мач от група „F” на Лига Европа. Двубоят завърши при равенство 1:1. След този резултат „артилеристите" пропуснаха да си осигурят почти сигурно класиране за елиминационната фаза на турнира, което биха постигнали със спечелени три точки.

Мачът от Лига Европа се изигра в сряда, а не в четвъртък, както е характерно за надпреварата, защото португалската полиция отказа да охранява едновременно този сблъсък и Брага – Бешикташ. Стадионите на двата тима от Брага са на 15 километра един от друг.

Английският тим все още е лидер в групата с 10 точки, докато Витория Гимараеш остава на последното място със само една точка.

През първото полувреме на срещата Витория Гимараеш бе по-активен на терена от своя противник и пропусна няколко нелоши голови шанса, но така и не успя да поведе в резултата.

Още в 8-ата минута домакините създадоха опасно положение. Педро Родригеш стреля от далечно разстояние, но топката се отби от страничния стълб на вратата, пазена от Дамиан Мартинес. След десетина минути игра Едмон Тапсоба засече с глава центриране от пряк свободен удар, но аржентинският страж на Арсенал успя да спаси.

До почивката чудесна възможност пропиля и Давидсон, който не намери очертанията на противниковата врата, а топката мина опасно близо до гредата.

В 63-ата минута „артилеристите“ създадоха своя първа по-опасна голова ситуация в мача. Шкодран Мустафи се извиси над португалската защита и стреля с глава, но топката мина на сантиметри над напречната греда. Тази ситуация загатна какво ще се случи четвърт час по-късно.

В 81-ата минута Никола Пепе центрира от пряк свободен удар и именно централният защитник на гостите засече топката с глава. Този път Мустафи бе по-точен и даде аванс на своя тим, отбелязвайки за 1:0.

По всичко изглеждаше, че мачът е решен в полза на Арсенал и трите точки ще отпътуват към Острова. Витория Гимараеш обаче не се отказа и дочака своя момент в добавеното време на срещата. Маркъс Едуартс проби по десния фланг и центрира. На далечната греда топката бе отклонена от Рошиня към Бруно Дуарте. Последният изпълни феноменален ножичен удар и изравни за 1:1.

Натискът на домакините продължи до последния съдийски сигнал. Секунди след изравнителното попадение Рошиня бе много близо до нов гол. Удар на португалеца срещна външната част на левия страничен стълб на вратата.

Въпреки натиска в заключителните секунди на срещата, Витория Гимараеш не успя да се поздрави с крайния успех и се наложи да се задоволи с едната точка (1:1), която е първа за тима от началото на надпреварата в Лига Европа. За Арсенал това беше четвърти мач поред без победа във всички турнири.



Свързани новини