Last news in Fakti

1 Декември, 2019 09:45 1 120 0

Лудогорец иска бранител от Лига 1

  • жан-шарл кастелето-
  • брест-
  • лудогорец

Договорът на Кастелето с Брест изтича в края на сезона

Лудогорец иска бранител от Лига 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът Лудогорец се е прицелил в централния защитник Жан-Шарл Кастелето от елитния френски клуб Брест, пише “Тема Спорт”. Играчът с камерунски корени е твърд титуляр в своя тим, като е записал 14 участия от 15 мача в Лига 1 и е вкарал един гол при победата с 2:0 срещу Метц. Неговият отбор Брест е 14-и в класирането, като е допуснал във вратата си 19 попадения.

Договорът на Кастелето с Брест изтича в края на сезона, но Лудогорец ще се опита да го привлече още през зимата. 24-годишният защитник е получил предложение за нов контракт от Брест, но го е отхвърлил, а според “Екип” Кастелето проявява сериозен интерес към офертата на Лудогорец. Въпросът е дали френският тим ще бъде склонен да се раздели със своя титуляр в средата на сезона. Възможно е разградчани да платят малка сума, за да вземат Кастелето още сега, а не да чакат до лятото.

Защитникът е продукт на реномираната школа на Оксер, като играе 50 пъти за тима в Лига 2 (2013-2015). Впоследствие изкарва един сезон в белгийските Брюж и Мускрон, а после се завръща във втора френска дивизия в Ред Стар. През последните 3 сезона Кастелето е бил неизменен титуляр в Брест - две кампании в Лига 2 и сега в елита. Жан-Шарл е играл за всички формации на Франция от 16 до 20 години, а има и едно участие за националния тим на Камерун през 2017.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА