Last news in Fakti

31 Декември, 2019 16:56 2 500 6

Григор Димитров: Екипът ми ме спаси

  • димитров-
  • тенис-
  • форма-
  • екип-
  • спасение-
  • тренировки-
  • atp cup

"Беше труден момент, особено когато започнах да се свличам в ранглистата", признава българският тенисист

Григор Димитров: Екипът ми ме спаси - 1
Снимка: БГНЕС

Новият тенис сезон чука на вратата. След броени дни започва първото издание на турнира AТР Cup, в който участие ще вземе и отборът на България, предвождан от Григор Димитров.

На 3 януари нашият тим в състав Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев ще се изправи срещу отбора на Великобритания, който обаче ще бъде без голямата си звезда Анди Мъри.

В началото на декември Димитров позволи на АТР да надникне в лагера му в Монте Карло и да заснеме филм, посветен на физическата му подготовка за сезон 2020.

"Правя много упражнения и се подготвям за силен старт на сезон 2020. Направеното във фитнеса много помага на корта. Изпитваш спокойствие, а останалото е въпрос на психика", каза Димитров.

Кондиционният му треньор – Себастиен Дюран, смята, че разнообразието в тренировките е ключово за успеха.

"Аз не искам Григор да има "глупав мускул", както обичам да казвам. Искам координация и перфектното движение – това, от което се нуждаем. Винаги има причина дадено нещо да се прави – искаме максимално да използва мозъка си. Аз предизвиквам не само тялото му, но и неговия ум", казва Дюран.

Във видеото Григор коментира последните няколко месеца и разкри как се е чувствал при пропадането си в световната ранглиста: "Беше труден момент, особено когато започнах да се свличам в ранглистата. Не знаех дали ще успея да се завърна до края на годината. Имаше много въпросителни и съмнения."

Бившият №3 обаче гледа с оптимизъм към бъдещето: "Най-важното в момента за мен е да продължавам да работя и да оставя миналото зад себе си. Да, със сигурност ще анализирам случилото се, има още няколко дни до края на годината."

"Екипът е тук, всички са до мен. Безусловната им подкрепа през цялата година беше най-важното нещо за мен. Помогнаха ми да премина през някои много трудни периоди. Ще направим равносметка, ще видим какво е можело да направим по-добре, как искаме да започнем 2020 г., ще поставим нови цели… Вълнуващо време е.", добави първата ни ракета.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя паляк

    4 5 Отговор
    Пак съ прай на велик...................
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шетелов

    3 4 Отговор
    Дришо си е Дришо. Рядък хаскьойски сюргун.
  • 4 Hugo

    0 0 Отговор
    De da sam Grigor!
  • 5 Разум

    1 1 Отговор
    Тези, които завиждат на Гришо не са от умните.
  • 6 3214

    0 0 Отговор
    Без Маша е кръгла нула .