Last news in Fakti

3 Януари, 2020 15:16 1 961 0

Григор Димитров върна България в мача с Великобритания

  • димитров-
  • великобритания-
  • българия-
  • atp cup-
  • тенис-
  • кузманов-
  • двойки

Капитанът на България успя да спечели срещата си срещу Даниел Евънс с 2:1 сета

Григор Димитров върна България в мача с Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС

Капитанът на България за АТP къп Григор Димитров записа първа победа за страната ни в турнира, след като се справи с 2:1 сета (2:6, 6:4, 6:1) с 42-ия в света Даниел Евънс във втори мач от съперничеството с Великобритания от групата, в която са още Белгия и Молдова.

Мачът не започна добре за българина и след като взе първия си сервис гейм, той допусна три последователни пробива и макар да върна един за 2:4, загуби сета с 2:6 за 35 минути. В играта на Григор липсваше познатия ритъм, а непредизвиканите грешки следваха една след друга.

Вторият сет тръгна гейм за гейм, като българинът постепенно натрупа увереност в разиграванията и едва не проби Евънс при 2:1 в своя полза. Позитивите в играта на Димитров обаче се увеличиха и той все пак стигна до пробив за 4:2, след което го затвърди и остана на гейм от победа в сета. Не успя да го направи при сервис на съперника, а след това допусна и пробив за 5:4. Въпреки това българинът стигна до пробив за 6:4 в инфарктен десети гейм, макар да го направи при втория си сетбол.

В решителния трети сет Григор започна много уверено и набързо поведе с 3:0. В следващия гейм обаче Евънс поведе с 40:0 и въпреки че Димитров стигна до равенство, го взе за 1:3. Григор се поизмъчи в петия гейм и макар да даде два брейкбола, поведе с 4:1, след което проби съперника за 5:1. Последва сервис гейм на нула за крайното 6:1.

В първата ни среща от групата, завършила по-рано днес Димитър Кузманов загуби с 1-2 (2:6, 6:3, 2:6) от британеца Камерън Нори.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА