Last news in Fakti

3 Януари, 2020 12:35 1 311 0

Мико се бори мъжки, но загуби от Нори

  • димитър кузманов-
  • камерън нори-
  • atp cup

Великобритания поведе на България на ATP Cup

Мико се бори мъжки, но загуби от Нори - 1
Снимка: Twitter

Втората ракета на България Димитър Кузманов загуби първия двубой за страната ни срещу Великобритания на новия отборен тенис турнир ATP Cup.

Националът отстъпи в битката си с британеца Камерън Нори с 2:6, 6:3, 2:6.

Мачът от надпреварата, който бе откриващ за двете страни, не премина според плановете на национала ни, допуснал пробив още в първия гейм.

До 5:1 Мико не успяваше да намери верния ритъм в играта си, като често пращаше топката извън пределите на корта. Веднъж я отигра и с рамката на ракетата си.

Кузманов спечели седмия гейм, като той се оказа най-добрият за него, прибавяйки го към актива си без да даде нито точка на британеца.

След това обаче Нори взе подаването си, а с това поведе и с 1-0 сета.

Димитър Кузманов спечели втория сет на двубоя си с Камерън Нори. Българинът се наложи с 6:3, като демонстрира характер, намали непредизвиканите си грешки до минимум и беше безкрайно внимателен при собствения си сервис.

Нори загуби импулса в играта си, като едва се влачеше по корта в края на сета.

Британецът явно не успя да разпредели правилно физическите си сили и надцени сериозно възможностите си.

Той бе надиграван с лекота от национала ни, като не личеше да има разлика в класата между двамата, както би следвало да се предположи от позиционирането им в световната ранглиста.

В третата част от срещата Кузманов напомни за представянето от началото на сблъсъка и допуснатите грешки зачестиха за него. Съперникът му се възползва и поведе с 5:1, като до голяма степен предизвести крайния победител.

Кузманов все пак върна един пробив, а с това и втори гейм в третия сет, но не успя да задържи възхода в играта си и отстъпи пред Нори с 2:6.

Мико има общо 19 титли от турнири на ITF от 2013-а насам, като три от тях бяха спечелени през миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА