Last news in Fakti

25 Януари, 2020 19:05 893 0

Шанс за Байерн! РБ Лайпциг загуби от Айнтрахт Франкфурт

  • бундеслига-
  • рб лайпциг-
  • загуба-
  • айнтрахт франкфурт

По-късно днес Байерн Мюнхен посреща Шалке 04 в своеобразното дерби на кръга

Шанс за Байерн! РБ Лайпциг загуби от Айнтрахт Франкфурт - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отборът на Айнтрахт Франкфурт спечели домакинството си на лидера в Бундеслигата РБ Лайпциг с 2:0. Срещата от 19-ия кръг се реши през втората част, когато Алмами Туре откри резултата в 48-ата минута, а Филип Костич довърши Лайпциг с попадение дълбоко в добавеното време на мача.

Мартин Хинтерегер проби по аутлинията отляво и върна към дъгата на наказателното поле, където Туре с топовен шут изпрати топката в скобата на Петер Гулаши.

Опитите на РБ Лайпциг да изравни направиха така, че в 94-ата минута Гонсало Пасиенсия открадна топка в половината на гостите и пусна за Костич, който отблизо удвои актива на Айнтрахт.

С това лидерът РБ Лайпциг остана с 40 точки, като третият Байерн Мюнхен, ако победи по-късно днес, може да скъси разликата на само една точка. Победата пък запрати ''орлите'' на 9-ото място и те вече имат 24 точки, влизайки в серия от две поредни победи.

В останалите двубои от Бундеслигата, стартирали в 16:30 часа, Борусия Мьонхенгладбах победи с 3:1 отбора на Майнц 05, с което излезе временно на втората позиция в класирането, преди мача на Байерн по-късно днес. Унион Берлин надделя у дома над Аугсбург с 2:0, Падерборн 07 спечели изненадващо гостуването си на Фрайбург с 2:0, а Херта сломи Волфсбург с 2:1 също като гост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА