Last news in Fakti

25 Януари, 2020 22:25 1 594 3

Байерн Мюнхен спука от бой Шалке и намали разликата с РБ Лайпциг до 1 точка

  • бундеслига-
  • байерн мюнхен-
  • шалке 04-
  • 5:0

''Баварците'' се възползваха по най-добрия начин от грешката на водачите от РБ Лайпциг, които по-рано днес загубиха от Айнтрахт Франкфурт

Байерн Мюнхен спука от бой Шалке и намали разликата с РБ Лайпциг до 1 точка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отборът на Байерн Мюнхен се възползва максимално от грешната стъпка на РБ Лайпциг по-рано в съботния ден. Баварският гранд надви с 5:0 Шалке 04 при домакинството си в 19-ия кръг на немската Бундеслига и се доближи на само точка от РБ Лайпциг, който е с 40 пункта.

Голове на Роберт Левандовски (6) и Томас Мюлер (45+2) дадоха комфортен аванс за тима на Ханзи Флик, а други три попадения - на Леон Горецка (50), Тиаго Алкантара (58) и Серж Гнабри (89) оформиха крайното 5:0.

След само шест минути игра домакините вече водеха в резултата. Мюлер центрира отдясно, но стражът на Шалке - Шуберт, не успя да улови топката, която отиде у Левндовски и гол – 1:0. Миг по-късно Матондо отправи силен удар, но топката се отби в напречната греда на Мануел Нойер.

В 11-ата пък Иван Перишич имаше шанс да удвои актива на мюнхенци, но не успя. Седем по-късно Мюлер вкара гол, който пък бе отменен, тъй като имаше засада.

Нови два гола за Байерн бяха отменени до края на полувремето след намесата на ВАР.

В добавеното време на първото полувреме, Мюлер отбеляза своя гол №100 с екипа на актуалния германски шампион и удвои актива му.

Леон Горецка в 50-ата минута покачи разликата на три гола.

След третия гол, ''миньорите'' се обезкуражиха окончателно и Байерн се възползва от това. Тиаго вкара четвъртия гол в 58-ата минута след пас на Левандовски, а крайното 5:0 оформи Серж Гнабри, който се възползва от добро подаване на Филипе Коутиньо.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.