Last news in Fakti

4 Януари, 2020 20:04 1 607 2

Фулъм изхвърли Астън Вила от ФА Къп, българин дебютира за бирмингамци

  • фа къп-
  • фулъм-
  • астън вила-
  • 2:1-
  • индиана василев

Лондончани победиха с 2:1, а головете им бяха истински шедьоври

Фулъм изхвърли Астън Вила от ФА Къп, българин дебютира за бирмингамци - 1
Снимка: БГНЕС/АРХИВ

Втородивизионният Фулъм постигна ювелирна победа, надвивайки с 2:1 елитния Астън Вила в прелюбопитен мач от третия кръг за ФА Къп. Един от най-интересните факти от срещата на „Крейвън Котидж” е, че в бирмингамската история за трети път игра българин. Това се случи през второто полувреме, когато като резерва в Лондон се появи Индиана Василев – син на легендата на Сливен Денчо Василев. "Инди", както е известен в Англия, има български паспорт и все още може да играе за националния отбор на страната ни, макар да притежава и американско гражданство, предаде Гонг.

Преди това екипът на легендарния английски клуб е носен от Стилиян Петров, като Стан дори бе капитан на бирмингамци, а по-късно Александър Тонев също поигра за кратко за тима от втория по големина град в Англия и европейски шампион за 1982-а година.

Младият офанзивен футболист се появи в 80-ата минута, заменяйки Марвелъс Накамба и се представи нелошо, но участва в мач, който се явява четвъртият пореден, в който Астън Вила отпада в третия кръг от великия турнир.

Иначе, Антони Нокер откри резултата за домакините с фамозен гол в 54-ата минута, а девет по-късно Джонатан Коджиа центрира отдясно за Ел-Гази, който засече и изравни резултата. Все пак в 74-ата минута Хари Артър, с нов феноменален гол, матира „виланите” и донесе успеха на „котиджърс”, който го прати към четвъртия кръг от най-старата футболна надпревара.

В останалите двубои от турнира, стартирали в 17:01 българско време - Тимът на Брентфорд отстрани Стоук Сити, след като постигна победа с 1:0 на свой терен, втородивизионният Шефилд Уензди изненада елитния Брайтън като гост с 1:0, представителят на Чемпиъншип Кардиф Сити и четвъртодивизионният Карлайл Юнайтед (Лига 2) завършиха наравно 2:2, което води до преиграване на терена Карлайл, Оксфорд Юнайтед разгроми Хартлипул Юнайтед с 4:1, Норич постигна сериозна победа с 4:2 като гост на Престън Норт Енд, Рединг и Блекпул ще играят още веднъж, след като не се победиха (2:2), Саутхемптън надделя над втородивизионния Хъдърсфийлд с 2:0, а Уотфорд направи шокиращо равенство с Транмиър Роувърс - 3-3 на свой терен, което води до преиграване в Ливърпул.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    4 1 Отговор
    Евала на българина
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.