Last news in Fakti

27 Януари, 2020 10:35 1 039 2

Вавринка изхвърли Медведев от Australian Open

  • australian open-
  • вавринка-
  • медведев

Швейцарецът се класира на четвъртфинал

Вавринка изхвърли Медведев от Australian Open - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Поставеният под №15 в схемата Стан Вавринка се класира за пети път в своята кариера за четвъртфиналите на Australian Open.

Швейцарецът показа класа и здрави нерви, за да пречупи след пет сета световния №4 Даниил Медведев - 6:2, 2:6, 4:6, 7:6(2), 6:2.

Двубоят продължи 3 часа и 25 минути и предложи множество обрати, но роля вероятно изигра и опитът на Вавринка, който е шампион в Мелбърн през 2014-та година и носител на още две титли от Големия шлем в следващите две години.

Стан показа много мощ в първата част, но Медведев обърна нещата в следващите две части, като не допусна да бъде пробит и нанасяше решителни удари във важните моменти.

Четвъртият сет премина без пробиви и беше решен в тайбрек, който Вавринка започна ударно с 3:0 след два пробива, което се оказа достатъчна преднина. Това даде допълнително самочувствие на Вавринка, който проби още в първия гейм на петия сет.

Медведев имаше три точки за връщане на пробива в четвъртия гейм, но Вавринка успя по най-добрия начин, не без помощта и на силната подкрепа на публиката, да се измъкне, а при 4:2 на свой ред направи нов пробив, което реши всичко.

Това беше първа победа за Стан срещу Медведев, който го беше победил в досегашните им два двубоя - през миналата година на четвъртфиналите на US Open и през 2017-та на Уимбълдън.

На четвъртфиналите Вавринка ще се изправи срещу Андрей Рубльов или Александър Зверев, които играят по-късно днес/tennis24.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    7 2 Отговор
    Бравоооооо ! Стас Вавринка е велик тенесист ! Голямата надежда на ушанките, глътна вода удави са !
  • 2 Ричи Блекмор

    6 2 Отговор
    Добра новина! Където видиш рушняк - бой!