Last news in Fakti

28 Януари, 2020 11:05 1 185 0

Федерер оцеля! Швейцарецът спечели петсетов маратон срещуа американеца Сандгрен

  • федерер-
  • сандгрен-
  • australian open-
  • 1/4-финал

Бившият номер 1 в световната тенис ранглиста имаше проблеми с контузия, но това не го спря да се класира за 1/2-финалите на Australian Open

Федерер оцеля! Швейцарецът спечели петсетов маратон срещуа американеца Сандгрен - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Роджър Федерер се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, след като постигна 5-сетов успех над Тенис Сандгрен, в отделните части 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 (8), 6:3. На полуфиналите Маестрото ще се изправи срещу Новак Джокович или Милош Раонич.

Федерер изигра изумителен мач, в който реално беше отпаднал в четвъртия сет, в който успя да отрази общо 7 мачбола, в това число 3 последователни в тайбрека, където Федерер изоставаше с 3:6 точки. Преди това, при 5:4 за Сандгрен, Маестрото също на 3 пъти спаси точки за приключване на срещата.

Носителят на 20 титли от Големия шлем се справи и с физически проблем. Той изпита проблеми в слабините и крака, получи медицински таймаут, но успя да стисне зъби и да довърши мача, който в крайна сметка спечели.

„Днес съм изключителен късметлия. Съжалявам за Сандгрен, който определено заслужаваше да спечели. Беше луд мач“, коментира Федерер след последната точка в срещата.

„Имах физически проблем, но си казах, че искам да видя какво ще се случи. Дали няма да стане някакво чудо и да успея да преодолея ситуацията“, добави Федерер.

Маестрото приключи срещата с 44 печеливши удара и 56 непредизвикани грешки. От своя страна Сандгрен се отличи с впечатляващите 73 уинъра и само 53 грешки. Американецът наниза и 27 аса, но и те се оказаха недостатъчни за крайния успех.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА