Last news in Fakti

1 Февруари, 2020 19:58 1 321 1

Реал взе дербито на Мадрид и поведе с 6 точки на върха

  • реал мадрид-
  • атлетико мадрид-
  • примера дивисион

Реал дръпна с 6 точки на върха пред Барселона, но каталунците имат мач по-малко

Реал взе дербито на Мадрид и поведе с 6 точки на върха - 1
Снимка: БГНЕС

Реал спечели дербито на Мадрид срещу Атлетико и продължава да бъде лидер в класирането в Примера. Карим Бензема вкара единственото попадение в срещата и вече има в актива си 13 гола този сезон. Повече от него е вкарал само Лионел Меси - 14.

Реал дръпна с 6 точки на върха пред Барселона, но каталунците имат мач по-малко.

Дербито на Мадрид се игра пред 77 223 зрители и започна с минута мълчание в памет на загиналия наскоро баскетболист Коби Брайънт.

Серхио Рамос бе най-активен в първите минути и на два пъти се размина с гол. Атлетико отговори в 18-ата минута, когато Тибо Куртоа спаси изстрел на Витоло, а после и Саул не намери целта.

В 32-ата минута Алваро Мората падна в наказателното поле на на Реал, но наказателен удар не бе отсъден.

На почивката Зинедин Зидан направи двойна смяна и промени схемата. Лукас Васкес и Винисиус Жуниор влязоха за сметка на Иско и Кроос.

В 47-ата Феде Валверде нанесе страховит удар от 20 метра, който Облак съумя да избие. В 56-ата минута точно една от резервите – Винисиус Жуниор, комбинира добре с Ферлан Менди, който асистира на Карим Бензема. Последният засече отблизо и вкара първото си попадение през календарната година.

Диего Симеоне рускува и усили нападателната мощ, но играчите на Зинедин Зидан успяха да удържат натиска.

В 87-ата съдията пощади Фелипе, който фаулира грубо Валверде, а имаше жълт картон.

С победата Реал продължи отличната си серия. Футболистите на Зидан нямат загуба във всички турнир от 19 октомври. В Ла Лига пък са в серия от четири поредни успеха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.