16 Февруари, 2020 10:20 2 278 0

ПСЖ с потресаваща издънка, резилът можеше и да е по-голям

  • лига 1-
  • псж-
  • амиен-
  • 4:4

Парижани направиха 4:4 с предпоследния в Лига 1 - Амиен

ПСЖ с потресаваща издънка, резилът можеше и да е по-голям - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отборът на ПСЖ завърши 4:4 с Амиен в двубой от 25-и кръг на френската Лига 1. Шампионите си позволиха да изостават с 0:3, но все пак успяха да обърнат до 4:3. В края обаче съперникът изравни за крайното 4:4.

Домакините шокираха съперника с изключително първо полувреме, в което вкараха три гола. Серу Гираси беше точен за 1:0 в 5-ата минута, в 29-ата Гаел Какута удвои, а в 40-ата се разписа и Фусени Диабате. В заключителните секунди на тази част Андер Ерера намали след корнер.

До 65-ата минута парижани вече бяха изравнили след две попадения, паднали след ъглови удари. И в двата случая точен беше 17-годишният юноша на клуба Танги Куаси, който игра като централен защитник.

В 74-ата Мауро Икарди, който действаше в тандем с Единсон Кавани, заби четвъртото попадение след асистенция на Хуан Бернат.

Последваха няколко пропуска на Кавани, но в 90-ата минута, след поредния провал на уругваеца пред вратата на домакините, се стигна до изненадващ контраатака, при която Гираси реализира за 4:4.

В добавеното време гостите дори рискуваха да отстъпят, тъй като играчите на Амиен получиха пряк-свободен удар в много изгодна позиция, но не успяха да го вкарат.

Така ПСЖ остава лидер в Лига 1 с 62 точки, но догонващият Марсилия може да съкрати аванса си до 10 точки.

Амиен пък събра 21 точки, но отново остава на предпоследната позиция/Gong


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА