Last news in Fakti

17 Февруари, 2020 16:29 573 0

Порто осъди расистките прояви

  • марега-
  • расизъм-
  • проява-
  • осъждане-
  • порто-
  • гимараеш

"Това бяха едни от най-грозните проявления в новата история на португалския футбол", твърди в изявление португалският гранд

Порто осъди расистките прояви - 1
Снимка: БГНЕС

Португалският гранд Порто излезе с изявление във връзка с расисткия скандал при гостуването на Витория Гимараеш от 21-ия кръг на шампионата.

Нападателят на Порто Муса Марега, който е бивш играч на Гимараеш, бе обиждан на расистка основа и сам напусна терена по време на срещата, спечелена от Порто с 2:1.

"Озадачени сме от проявите на расизъм по адрес на Марега. В Порто всички служителите и привърженици сме солидарни с футболиста, който беше принуден да заеме твърда позиция след нееднократните обиди на расистка основа. Порто осъжда расистките прояви, които бяха едни от най-грозните проявления в новата история на португалския футбол. Подобно поведение трябва да бъде наказано", се казва в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА