Last news in Fakti

17 Февруари, 2020 10:17 1 559 7

Огромен расистки скандал разтърси португалския футбол (ВИДЕО)

  • порто-
  • муса марега-
  • витория гимараеш-
  • португалия-
  • футбол

28-годишният футболист сам напусна терена по време на мача с Витория Гимараеш

Огромен расистки скандал разтърси португалския футбол (ВИДЕО) - 1
Снимка: Twitter

Огромен расистки скандал разтърси португалския футбол, а в епицентъра му попадна малийският нападател на Порто Муса Марега. 28-годишният футболист сам напусна терена по време на мача с Витория Гимараеш, след като от трибуните се чуха расистки възгласи. Това се случи след час игра, след като Марега отбеляза за 2:1 за Порто.

Нападателят реагира много остро на обидите и побесня, като поиска смяна. Съотборниците му не го подкрепиха, като някои са опитаха да го накарат да остане на терена. В крайна сметка Марега се прибра в съблекалнята, като на прибиране в тунела размаха среден пръст на публиката. На мястото му заигра Уилсон Манафа, също тъмнокож играч, а Порто удържа резултата. Малко по-късно Марега написа в социалните мрежи гневно послание.

"Обръщам се към всички идиоти, които идват на стадиона, за да отправят расистки обиди...Да ви го на....м. Благодаря и на съдиите, че не ме защитиха, а ми показаха жълт картон, защото защитих цвета на кожата си. Вие сте срам, надявам се да не ви срещна никога на футболния терен", написа играчът.

"Възмутени сме от дъното на душите си от това, което се случи! Те започнаха да го обиждат още от загрявката. Ние сме едно семейство, един отбор! Националността и цвета на кожата нямат никакво значение", заяви треньорът на Порто Серджо Консейсао след мача.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 упс

    7 3 Отговор
    Излиза Муса, влиза Манафа...туше!

    Коментиран от #2

  • 2 АБРИВИАТУРА

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "упс":

    Излиза Муса влиза Уилсон или излиза Марега влиза Манафа.Пенчо бре чети,Пенчо не чете.
  • 3 BigBulgarianBoss

    3 3 Отговор
    Мръсна маймуна
  • 4 Ама и рефери едни

    1 0 Отговор
    Като не им стиска да помогнат, я да навредят. Да не споменавам и трагедията ВАР. Ако с такива е пълно и европейското правосъдие, направо не ми се мисли. Нищо чудно, че оправдават и приветстват военните намеси на америте в петролните страни.
  • 5 Разум

    3 0 Отговор
    Да се обичат всички хора, но трябва да се знае, че смесването на различни раси носи проблеми и то много големи.
    За справка вижте огромните проблеми на белите хора в уса с африканците! Африканците от черната раса са лидери по престъпност и на дъното по успех в училище.
  • 6 Албертино

    0 0 Отговор
    Никой не му е виновен че се е родил,Адепожу,или Амокачи,или Икпеба
  • 7 gost

    2 0 Отговор
    Черните са най-големите расисти, кво толкова се прави и тоя,