20 Февруари, 2020 21:48 2 193 21

Пестелив Интер спечели лесно срещу Лудогорец

  • интер-
  • лудогорец-
  • лукаку-
  • ериксен-
  • лига европа-
  • дузпа-
  • var

Ериксен откри за гостите, а Лукаку удвои от дузпа в добавеното време

Пестелив Интер спечели лесно срещу Лудогорец - 1
Снимка: БГНЕС

Интер спечели с икономичното 2:0 гостуването си на Лудогорец в първи мач между двата тима от 1/16 финалите в Лига Европа. Герой за "нерадзурите" на ст. "Хювефарма Арена" в Разград стана Кристиян Ериксен, който вкара в 71-ата минута след страхотна многоходова акция. В продължението на двубоя Ромелу Лукаку вкара и втори гол от дузпа, която бе отсъдена след дебютната намеса на VAR в България. За съжаление на "орлите" звездата в нападeнието Клаудиу Кешеру се контузи и изпадна от групата за двубоя преди той да започне.

Още във втората минута, Интер имаше шанс за гол. Бираги остана сам в наказателното поле на "орлите" и отправи удар, който бе избит в корнер. След 5 минути, в които Лудогорец горе долу не можа да пипне топката, сега "орлите" успяха да си подадат няколко пъти. А след още две Марселиньо влезе в наказателното поле на "нерадзурите", но кълбото бе избито в ъглов удар.

В следващите минути спокойствието се настрани на терена в Разград. Интер малко намали темпото, а Лудогорец за момента играе разумно и без излишни рискове.

Интер стигна до най-чистото си положение в 25-ата минута. Виктор Моузес направи за смях Антон Недялков по десния фланг на атаката на "нерадзурите" и центрира към Бираги. Той стреля от въздуха, но Пламен Илиев спаси. Ериксен не можа да добави топката във вратата на Лудогорец.

Малко след това Алексис Санчес центрира към Ериксен. Датчанинът се опита да овладее красиво на гърди и да вкара, но топката му избяга съвсем малко. Това позволи на Пламен Илиев да я улови.

Второто полувреме стартира с чудесен шанс за гол от страна на Интер. В 50-ата минута Виктор Моузес центрира по земя и Алексис Санчес пробва удар с пета. Топката бе избита с крак от вратаря Пламен Илиев в страничната греда и в последствие излезе в корнер.

Минута по-късно двойна комбинация между Алексис Санчес и Лаутаро Мауртинес завърши с мощен удар на аржентинеца, но той мина над вратата.

Малко преди 60-ата минута Лудогорец най-сетне опита няколко влизания към вратата на "нерадзурите", но всичко, до което стигнаха играчите на Павел Върба бе един корнер.

В 62-ата минута Маузес центрира към Лаутаро, но Терзиев изби с глава. Топката попадна право на волето на Кристиан Ериксен, който стреля много красиво от въздуха. Вратарят Пламен Илиев обаче спаси отбора си.

Първата намеса на VAR в България, дойде в 65-ата минута. Лудогорец атакува и поиска игра с ръка на защитник на "нерадзурите". Съдията Карлос Дел Серо Гранде получи информация от реферите в буса, който е извън стадиона, че такава няма.

В 71-ата минута Интер откри резултата. След многоходова атака минала през Бираги, Алексис и Лукаку. След всички тези пасове, които объркаха жестоко защитата на "орлите", Кристиян Ериксен се оказа на стрелкова позиция и не остави шансове на Пламен Илиев.

Само минута по-късно, "нерадзурите" можеха да решат нещата в мача. Отново датчанинът Ериксен се озова на върха на атаката. Този път той се опита да намери горния ъгъл на вратата на Пламен Илиев, но изстрелът му разтресе напречната греда.

В 80-ата минута се откри нов шанс за Алексис Санчес да вкара. Чилиецът бе оставен да се разхожда в наказаелното поле на Лудогорец, но накрая ударът му бе блокиран.

В продължението на двубоя реферът Карлос дел Серо Гранде отиде да гледа за първи път монитора. Ситуацията показа игра с ръка на Абел Анисе в наказателното поле на "орлите". След кратко наблюдение на системата, съдията отсъди дузпа. Ромелу Лукаку хладнокръвно вкара за 2:0.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянеца

    18 9 Отговор
    Това Интер в Делиормана какво си помислиха, че ще прескочат ли?
  • 2 ддд

    17 6 Отговор
    Тия от 50г българки отбор не ги е бил, не че е и играл де, ма лудогорец са там къде са другите?

    Коментиран от #19

  • 3 антрашпиц

    19 10 Отговор
    Браво на Интер.
  • 4 гост

    11 11 Отговор
    Ликуй народе ,че другите са направили нещо а ние оплюваме и всички псуваме ако левски или цска бяха там нямаше да има зли езици? или щяхме да сме единни?
  • 5 Фен от Разград

    10 22 Отговор
    Лудогорец има милиони фенове , ще победим в Италия и ще вземем купата , а Левски и ЦСКА ще ни гледат по телевизията и ще проверяват по-често кутиите си за дарения .

    Коментиран от #6, #8, #14

  • 6 антрашпиц

    21 10 Отговор

    До коментар #5 от "Фен от Разград":

    Със пари всеки може.Що не пробва вашто отборче със футболисти от школата да видим докъде ще я докарате.Двама трима българи имате в първия отбор.Това не е български отбот,а конгозанзибарски.Не случайно в националния в момента не е извикан нито един играч от Лудогорец......е що,ми отговори си сам.

    Коментиран от #9

  • 7 ПУЛЕВ

    15 1 Отговор
    ДА СТЕ ЧУЛИ ЦИГАНИН ДА ПЛАЩА НАЕМ..А ЛИХВИ...ЗА БЕЛМЕКЕН КАЗВАМ..
  • 8 Софиянеца

    18 3 Отговор

    До коментар #5 от "Фен от Разград":

    Направо милиарди фенове, дори и децата в Бразилия иска да играят като Дяков хехехехе хехехехе
  • 9 Уди Кълвача

    10 6 Отговор

    До коментар #6 от "антрашпиц":

    Феновете на Лудогорец са и фенове на Бешкташ!
  • 10 БОРИМИРОВ

    4 2 Отговор
    АМА АЗ БИХ ШУТА НА КИЕВО..НАЛИИИ..

    Коментиран от #13

  • 11 Орёл Разград

    6 14 Отговор
    Абе, Интер, та Интер! Тази година са силни, защото имаме сравнително слаб Ювентус - на Дъртата г-жа й омръзна 7 поредни години само да печели. Догодина Интер пак ще са слабаци, но не е там работата. Има какво да се желае от Лудогорец и съм сигурен, че ако Орлите започнат да печелят срещу големите отбори, то и феновете само ще се умножават! Една победа за престиж срещу Барселона, Ювентус, Байерн Мюнхен и ела гледай...

    Коментиран от #12, #15, #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Чичо Гошо

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "Фен от Разград":

    Че , имате милиони имате , не се знай до кога ама къде видяхте фенове освен глутницата на кИРО чатака.
  • 15 72335 вътрешни войски

    10 9 Отговор

    До коментар #11 от "Орёл Разград":

    Какъв Орел? В кв. Орел знаете ли български език? Служил съм в тоя град и мога да ви кажа, че когато ги попиташ нещо на български ти казват, че не разбират!

    Коментиран от #21

  • 16 Станчо

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "Орёл Разград":

    За да играеш поне достойно срещу Интер, трябва да имаш силно първенство. Не може срещу Царско село, Левски, ЦСКА и т.н. да играеш и айде интер. Хората живеят в друг свят, от там тръгват нещата. Ние се дракаме Лудогорец играели с 3ма българи. С колко играят великите ЦСКА и Левски, пак толкова. Венци правилно казва, че един играч на Левски е колкото Славия, а разликата каква е- на 5 то и 10то място в умряло първенство....
  • 17 ЧАЛМА РАЗГРАД

    2 5 Отговор
    АНАДЪК БА ЕФЕНДИ..
  • 18 Реферчето

    8 3 Отговор
    Как лъснаха милите.Тук им свирят всяко нарушение в тяхна полза.Картони дават срещу тях в несвяст. В трудните мачове съдиите все ги бутат и ги пазят,но в Европа е другооооо.Там не ги интересува кой е Домуса .За това се дънят.
  • 19 Ицо

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "ддд":

    И Интер не бяха били български отбор, като гост. Наистина не са играли с много наши, озорили са се с ЦСКА и ЕТЪР.
  • 20 фен

    1 0 Отговор
    Трагедията на българския футбол!
  • 21 Разградлия

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "72335 вътрешни войски":

    Аз що не ти е...ба майката простак сега разбра ли