Last news in Fakti

21 Февруари, 2020 11:59 1 191 2

Манчестър Сити излиза на печалба ако не играе Шампионската лига

  • манчестър сити-
  • шампионска лига-
  • футбол-
  • уефа

Тимът може само да спечели, ако не играе в Европа

Манчестър Сити излиза на печалба ако не играе Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити няма да има нужда да продава звездите си и дори може да спечели, ако не участва в Шампионската лига за период от две години. Това твърди експертът по футболно финансиране Киърън Магуайър от Университета на Ливърпул пред „Дейли Мейл“.

„Гражданите“, които обжалват наложеното от УЕФА наказание пред Спортния арбитражен съд, ще претърпят сериозни загуби в размер на десетки милиони за всеки от двата сезона, които пропуснат от най-престижния футболен турнир в Европа.

Магуайър обаче е на мнение, че Сити само ще спечели от това, че ще работи в условията на финансовия феърплей на Висшата лига, а не на този на УЕФА, а освен това няма да се наложи продажбата на играчи.

„Въобще няма да има нужда да се продават играчи, за да се покрият загубите от неучастие в Шампионската лига. Манчестър Сити може само да спечели, ако не играе в Европа. Причината за това e, че финансовият феърплей на УЕФА позволява да имаш загуби от 30 милиона евро в рамките на три години. За сравнение, във Висшата лига тази цифра е много по-голяма – 105 милиона паунда“, обяви финансовият специалист.

Така че Сити ще е на печалба от спортно-техническа гледна точка, тъй като няма да се налага да продава звездите си.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ???

    1 0 Отговор
    А, ако ги изхвърлят в трета дивизия?
  • 2 Взеха да стават

    1 0 Отговор
    нагли. Какво толкова има като са те предупредили и въпреки това си умишлено осъзнато виновен, да си понесеш наказанието както всеки друг клуб на света. Значи за Сити ще може, а за Ливърпул, Шахтьор и ЦСКА Москва - не. По-този начин се обезличава работата на един страхотен специалист като Клоп, който направи от нищо нещо. С пари и привилегии и аз мога да загубя няколко четвъртфинала, хайде стига вече.