Last news in Fakti

25 Февруари, 2020 13:28 886 0

Пике: Никога няма да забравим издънките срещу Рома и Ливърпул

  • меси-
  • марадона-
  • издънки-
  • памет-
  • барселона-
  • наполи-
  • шампионска лига-
  • пике-
  • рома-
  • ливърпул

"Ние продължаваме да сме Барселона и винаги ще имаме шанс за победа", коментира защитникът на каталунците

Пике: Никога няма да забравим издънките срещу Рома и Ливърпул - 1
Снимка: БГНЕС

Защитникът на Барселона Жерар Пике заяви преди първия осминафинал от Шампионска лига срещу Наполи, че каталунците никога няма да забравят издънките, които направиха срещу Рома и Ливърпул.

„За първи път ще играем в Неапол на този исторически стадиона. Това ще бъде нещо различно. Когато си футболист, обичаш да опитваш нови неща. Наполи се подобри много в последните мачове. Сезонът не започна добре за тях. Ще ни бъде много сложно. Те победиха Ливърпул и Ювентус. Трябва да бъдем много внимателни и концентрирани, а най-важното е да не играем със страх“, коментира Пике.

„Опитваме се да си вършим работата. В този клуб са важни резултатите. Знаем отговорността, която носим. Твърде много внимание се отделя на това нещо. Ние се концентрираме върху това, което можем да контролираме, а то се случва само и единствено на терена. Всичко друго е просто вдигане на излишен шум, а този шум се засилва, когато ние не постигаме резултати. Това обаче е част от спорта. Резултатите винаги са много важни и именно те ни карат да продължаваме да бъдем на толкова високо ниво години наред. Този мач е толкова важен, че не можем да мислим за нищо друго. Ние имаме много важни мачове, за да мислим за други неща. Трябва да сме фокусирани, да знаем добродетелите, които имаме. Това е много важна седмица за нас", добави защитникът.

“През минали години сме стигали до това ниво в Шампионската лига и сме отпадали, а сме били фаворити. Може би сега не сме, но ние продължаваме да сме Барселона и винаги ще имаме шанс за победа. Най-важното е да вървим стъпка по стъпка. Сега първо се изправяме срещу Наполи и трябва да ги елиминираме, за да продължим напред. Шампионска лига е много сериозно състезание. През последните години имаме достатъчно примери в мачове, в които не ни достигаше кислорода. Сега трябва да подходим по различен начин", продължи той.

“Не ме притеснява това, че името ми бе замесено в скандала от последната седмица. Не ме притеснява. В крайна сметка социалните мрежи са неконтролируеми. Всеки казва, каквото иска. Трябва да бъдем концентрирани върху това, което ни предстои на терена. Другото вече е минало. Всичко различно от топката и футбола ще ни навреди срещу Наполи и за в бъдеще.”

“Никога няма да забравим издънките срещу Рома и Ливърпул. Това са два много тежки удара за Барселона, за историята на клуба. Но аз твърдо вярвам, че от големите поражения може да научите много и да гледате към бъдещето. Каквото и да дойде, ще знаем как да се изправим и да се хвърлим напред. Ние сме научили много от последните години. Бъдете сигурни в това.”

“Марадона е уникален играч в историята на футбола, който даде много на спорта. Преминал е през Барселона и Наполи и ще бъде запомнен завинаги. Но ако ме питате кой измежду Диего или Лео, аз ще избера това, което съм преживял отблизо – магията на Лео, която той прави всеки ден.”

“Не съм имал възможност да говоря с Лео специално за мача срещу Наполи. Предполагам, че той ще се радва да играе на този стадион, но най-важното за нас е да се класираме за четвъртфиналната фаза. Историята на стадиона е нещо голямо, но ако не постигнем добър резултат, никой няма да бъде щастлив.”

“Всеки мач е от голямо значение. Резултатът от мача срещу Наполи със сигурност ще ни повлияе за мача в неделя срещу Реал Мадрид. Преди две седмици бяхме на шест точки от Реал Мадрид и сценарият можеше да бъде различен. Ако победим Наполи, със сигурност това ще ни даде по-добро настроение и допълнителна мотивация за мача в неделя”, каза още Пике.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА