Last news in Fakti

26 Февруари, 2020 15:48 2 597 7

Сензационно: Мария Шарапова спира с тениса

  • мария шарапова-
  • тенис-
  • тенис на корт

Вече не може да се бори с физическите проблеми

Сензационно: Мария Шарапова спира с тениса - 1
Снимка: БГНЕС

Носителката на 5 титли от “Големия шлем” Мария Шарапова изненадващо обяви, че слага край на професионалната си тенис кариера. На 32-годишна възраст рускинята обосновава решението си с причината, че вече не може да се бори с физическите проблеми.

"Нова съм в тези неща, затова простете ми. Тенис, казвам сбогом.

"Преди да стигнем до края, нека започна отначало. Първият път, когато видях тенис корт, баща ми играеше. Бях 4-годишна в Сочи и дори краката ми не можеха да стигнат земята, докато седях на една скамейка. Ракетата до мен беше почти двойно по-голяма от самата мен. Когато бях на шест, отпътувах до другата страна на света - до Флорида с баща ми. Светът ми се струваше огромен тогава. Самолетът, летището, обширната Америка. Всичко беше огромно, включително саможертвата на родителите ми".

"Когато започнах да играя, от другата страна на мрежата момичетата винаги бяха по-големи. Гледах по телевизията величията в тениса, които ми се струваха недосегаеми. Но малко по малко, ден след ден, немислимото започна да се превръща в реалност все повече".

Първата настилка, на която играх, беше неравен цимент с едва забележими линии. С времето се смени на кален клей и на най-прекрасната възможна трева. Но никога не съм си представяла, че ще спечеля най-големите турнири на всяка настилка".

“Уимбълдън” изглеждаше като добро начало. Бях наивна 17-годишна, колекционираща марки и не разбирах значимостта на триумфа си, докато не пораснах още. Предимството ми обаче не беше в това да се чувствам по-добра от другите. Чувствах се сякаш съм на ръба на пропаст и постоянно трябва да се връщам назад, затова и постоянно се връщах на корта, за да продължа израстването".

"US Open ми показа как да се справям с разсейващите фактори и с огромните очаквания...".

Руската тенисистка имаше великолепна кариера на кортовете, но не успя да се утвърди отново в спорта, след като се завърна след едногодишна забрана за игра, тъй като беше използвала забранени субстанции. Последвалите неспирни травми явно са взели връх и Маша е преценила да се оттегли.

Мария Шарапова е тенис звезда, която е една от най-известните и богати атлети на новия век. Първият Голям шлем, която Маша печели е през 2004-а година, когато е на 17-годишна възраст. Тогава тя побеждава Серина Уилиямс в напрегнат финален дуел на Уимбълдън. Шарапова направи и сериозно име извън корта, като е най-печелещият спортист при жените в 11 поредни години, според Forbes.

С договорите с Nike и Evian, тя е спечелила само през 2015-а година 30 милиона долара, след като година по-късно я наказаха да не играе, след като беше призната, че използва мелдоний.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечтател

    9 6 Отговор
    Много бих искал сега да се преориентира към индустрията за филми за възрастни.
  • 2 TTTTTTTT

    4 2 Отговор
    гришо, ти си!
  • 3 Анал така

    3 4 Отговор
    Спира с тениса,но продължава с пениса.
  • 4 Да Не Би

    3 0 Отговор
    да чака бебе? Дай боже
  • 5 КРАЛА НА АНАЛА

    5 4 Отговор
    Тая е само за анални приключения
  • 6 Консервативен

    0 1 Отговор
    Ами то... всичко е до време. Постигна много в големия спорт, взе си своето в излишък, стигна до върха на световната слава - а сега да се кротне, да се събере с подходящ човек в семейство (то мераклии ще се намерят, предвид парите й, но дано не е само заради това...) и да си заживява личния живот, че годините вървят...
  • 7 Именно

    0 1 Отговор
    То и без това откак й спряха Мелодония нищо не е направила