Last news in Fakti

27 Февруари, 2020 06:59 2 995 10

Голям Григор Димитров е на 1/4-финал в Акапулко

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • адриан манарино

Хасковлията се наложи в три сета - 6:7(8), 6:2, 7:6(2) над французина Адриан Манарино

Голям Григор Димитров е на 1/4-финал в Акапулко - 1
Снимка: БГНЕС

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров се класира на 1/4-финал на турнира от сериите АТР500 в Акапулко, Мексико. Хасковлията се наложи в три сета - 6:7(8), 6:2, 7:6(2) над французина Адриан Манарино. Гришо можеше да стигне до успеха и доста по-лесно, но загуби първия сет след тайбрек. След това обаче той вдигна нивото в представянето си и спечели убедително следващя сет. Последва добро начало и в третия, но и там нещата се объркаха, като в един момент се наложи хасковлията да спасява два мачбола. Той все пак показа характер и с помощта на тайбрек стигна до крайния успех.

Григор спечели убедително първия си сервис-гейм за разлика от Манарино, който имаше доста проблеми при своето подаване и губеше с 15:40, но успя да спаси и двете точки за пробив и да изравни резултата.

След това двамата тенисисти печелеха лесно своите подавания до 3:2 за Гришо. В шестия гейм французинът отново показа колебания на свой сервис и макар да спаси две точки за пробив, в крайна сметка с двойна грешка той подари гейма на Димитров, който поведе с 4:2.

Вместо да затвърди пробива обаче, Димитров като че ли се отпусна в следващия гейм и даде инициативата на своя съперник, който стигна до две точки за пробив при 15:40. Те бяха спасени от българина, но след това при третата си възможност Манарино не сгреши и се върна в мача за 4:3.

Последва нова размяна на геймове, като всеки печелеше уверено подаването си до 6:6 и се наложи да се играе тайбрек. В него Манарино започна по-добре и поведе с две точки в началото. Григор обаче не се предаде и се стигна до размяна на мини-пробиви, като българинът спаси и два сетбола. Една двойна грешка даде сетбол в полза на Димитров при 8:7 в негова полза, но след това французинът игра агресивно на ретур и успя да направи два поредни мини-пробива и отново да излезе напред в резултата с 9:8, а накрая с отличен първи сервис не остави шанс на Григор и спечли тайбрека и сета с 10:8.

Във втория сет Григор бе почти безупречен. Той направи два пробива, а бе достатъчно стабилен и при своите подавания, като така набързо си осигури комфортна преднина от 5:1 в своя полза. Виждайки, че губи шансове да измъкне сета Манарино заигра освободено и успя да спечели следващия си сервис-гейм, за да направи загубата си по-почетна, но след това Григор довърши задачата си и израви сетовете с 6:2 в своя полза.

Третият сет тръгна почти по идентичен начин като втория - бързи два пробива за хасковлията и преднина от 4:1 гейма. В този момент Григор като че ли си помисли, че вече е спечелил мача, но Манарино не се предаде и отново заигра по-освободено, като успя да върне и двата пробива и дори да поведе с 5:4.

Следващият гейм се оказа ключов, но той не тръгна добре за българина. Григор направи две непростими грешки. Първо реши да играе по-атрактивно, но сбърка една лесна топка на мрежата за 15:30, а след това направи двойна грешка за 15:40 и така Манарино получи два мачбола. Тогава Димитров показа характер и успя да вкара няколко добри сервиса и да се върне в мача за 5:5. След това двамата размениха по още един гейм и пратиха сета в тайбрек.

За разлика от първия сет, този път тайбрекът тръгна добре за българина, който поведе с 4:0 точки. Една двойна грешка можеше да обърка нещата за Гришо, но тя не се оказа фатална и той продължи да играе стабилно, за да докара нещата до 7:2 в своя полза и така да затвори и мача.

Победителят от този двубой ще има за съперник на 1/4-финала някой измежду поставения под №3 в турнира Стан Вавринка и Педро Мартинес.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ITT

    12 4 Отговор
    Знае я Гришо таз игра. Успех
    му желая.
  • 2 Amix

    4 16 Отговор
    Кво му се кефите... Даже не играе за българия

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Фъчо

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Amix":

    Невероятно прозрение, но невярно за съжаление. Той играе за себе си, но на монитора пише Bulgaria анадън му?
  • 4 Jacques Yves Moineau

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Amix":

    А ти какво направи за България?
  • 5 Брадвата

    1 8 Отговор
    Григор от едно известно време доказва, че играе за тото. За себе си, за тото, за близките си и не знам дали му е изобщо нужно да играе за БГ. Тва е, аз сега да кажа, че ходя на работа и взимам заплата, заради целия български народ. А тенисът, пък, от своя страна е станал извратен спорт, който ако някой все пак реши да се порови малко, лесно ще докаже, че топ 20 играят активно, както им наредят отгоре и си подреждат резултатите заради залагания. Все пак човекът е алчно същество
  • 6 ssaev

    10 0 Отговор
    Много се радвам на победата на Гришо, но не мога да го нарека "голям"! Сам си прави мачовете трудни: елементарни грешки при 40:0,с които,вмето да затвори гейм, го губи или повтаряни до втръсване подсечени удари дори когато с тях играта му отчайващо не върви. Най-големите подобни гафове не правят. Гришо на моменти страда от богатия си технически арсенал, с който ненужно усложнявяа играта си. И я прави "опасна" за фенове със "слаби" сърца. Но успехът си е успех и дано така бъде до края на турнира.
  • 7 фен до гроб

    3 1 Отговор
    И сам войнът е войн....супер Грегоре мачкай както си знаеш!
  • 8 бай Ламбо

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Григор Димитров е на 1/4-финал.

    Грего е дотук.
  • 9 Помпата

    3 0 Отговор
    Не го хвалете толкова, да не се осере пак.
  • 10 Независим

    4 0 Отговор
    Не виждам какво му е голямото,ако пишете за Джокович или Федерер да,ама за нашия дето може да се срине дори от последния,което не му желая,това не е голям,даже не смятам,че някога ще се задържи под 20 място.Дано греша,но снеговата психика....