Last news in Fakti

27 Февруари, 2020 10:14 951 1

Сериозни сблъсъци тази вечер в Лига Европа

  • лига европа-
  • футбол-
  • лудогорец-
  • интер

След като вчера научихме името на първия 1/8-финалист в турнира в лицето на Глазгоу Рейнджърс, сега предстои да разберем кои ще са другите 15 тима

Сериозни сблъсъци тази вечер в Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Тази вечер са повечето от реваншите от 1/16-финалната фаза в Лига Европа. След като вчера научихме името на първия 1/8-финалист в турнира в лицето на Глазгоу Рейнджърс, сега предстои да разберем кои ще са другите 15 тима, които ще се присъединят към шотландците.

Доста малко са двубоите, които да могат да се нарекат решени след изиграването на първите мачове. Базел е почти сиурен в класирането си след успеха над АПОЕЛ (Никозия) с 3:0 в Кипър, като същото важи и за Уулвърхамптън, който разгроми с 4:0 с Еспаньол. Айнтрахт също е сериозен фаворит в сблъсъка с РБ Залцбург след победата с 4:1 във Франкфурт. В силно позиция е и Интер, който си тръгна с успех с 2:0 над Лудогорец след първия мач в Разград, но “Орлите” не са хвърлили бялата кърпа и ще дадат всичко от себе си в реванша на “Джузепе Меаца”.

Всички останали срещи обаче крият достатъчно интрига и ще следим с нетърпение какво ще се случи.

Вниманието приковават отборите, които са определяни като фаворити в турнира. В най-тежко положение изглежда нидерландския гранд Аякс, който загуби с 0:2 от Хетафе в Испания и сега ще трябва да търси обрат на свой терен.

Манчестър Юнайтед си тръгна с реми 1:1 от гостуването в Белгия на Брюж и е фаворит преди реванша на “Олд Трафорд”, макар “Червените дяволи” да имат още работа за вършене.

В по-добра позиция е другият английски гранд Арсенал, който победи с 1:0 Олимпиакос в Гърция и има основания за оптимизъм преди ответния мач на “Емиратс” довечера.

Италианският Рома ще трябва да внимава в гостуването си на Гент, след като води само с 1:0 след първия мач на “Олимпико”.

Петкратният победител в турнира Севиля има леко предимство в сблъсъка с ЧФР Клуж след головото равенство 1:1 като гост в Румъния, но и този мач би могъл да ни поднесе изненади, ако се стигне до подценяване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никакво предимство нямат

    0 0 Отговор
    севилци. Тая вечер в Испания ще се страда.