Last news in Fakti

27 Февруари, 2020 10:44 1 119 3

Наливат десетки милиони във футбола в Пловдив

  • пловдив-
  • футбол

Очаква се решението да бъде взето в някое от следващите заседания на Министерски съвет

Наливат десетки милиони във футбола в Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Официално премиерът на България Бойко Борисов и МС отпуснаха 37 милиона за спортната за в Пловдив. На заседанието присъства и кметът на града Здравко Димитров. Министър Горанов обяви, че парите са спестени от закупуването на нов правителствен самолет.

С част от спестената сума ще бъдат подпомогнати пловдивските футболни клубове Ботев и Локомотив за дострояването на стадиона на "жълто-черните" и изграждането на тренировъчна база на "черно- белите".

"Кмете, съберете се общинският съвет и решете. Парите, които спестяваме от самолета, отиват за тези съоръжения, плюс 3 млн. за стадиона в Шумен. Той е опасен. Да почнат да си го подготвят", обърна се към Здравко Димитров министър-председателят.

"Нека да се знае, че много училища нямат салони. Като е хубаво времето, децата играят навън, но ние сме длъжни това неравенство да го прекратим.

Спортният министър Красен Кралев пък уточни, че става въпрос за 50 училища, най-голямото от които е в Пловдив, а най-малкото - в Асеновград.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо

    1 2 Отговор
    И...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Ми.

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ицо":

    От отдавна трябваше да стане, има и Уникален недостоен Стадион Пловдив, беше уникален!
  • 3 бравос

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ицо":

    какво И ве кир....,пак ли недоволни или азбуката не знаем...след И е Й....