Last news in Fakti

27 Февруари, 2020 22:06 8 353 17

Италиански журналист разказа играта на Лудогорец, каза много истини

  • лудогорец-
  • футбол-
  • интер-
  • tuttomercato

Материалът на Андреа Лозапио е доста критичен към тима от Разград, което става ясно още от заглавието му: „Лудогорец, отборът, който всички българи мразят“

Италиански журналист разказа играта на Лудогорец, каза много истини - 1

В навечерието на реванша между Интер и Лудогорец едно от авторитетните италиански онлайн спортни издания Tuttomercato публикува обширен материал, в който запознава читателите си с историята на българския шампион, пише dsport.bg.

Материалът на журналиста Андреа Лозапио е доста критичен към тима от Разград, което става ясно още от заглавието му: „Лудогорец, отборът, който всички българи мразят“.

Според автора разградчани нямат много привърженици у нас и всички се надяват на победа на Интер с 10:0.

Лозапио разказва за създаването на „третия гранд“ на българския футбол, превърнал се в „канибал“ за Левски и ЦСКА, които според него получават фенската подкрепа на 99% от българските футболни привърженици. Той споменава, че с мощни финанси Кирил Домусчиев е успял да превърне отбора в истински хегемон и е по пътя към подобряването на рекорда от девет поредни титли, който се държи от ЦСКА.

„Ако има играч, който расте бързо и прави впечатление, Лудогорец го купува. Често пъти, тези играчи не са взимани, за да играят, а за да отслабят опонентите на Лудогорец. Очевидно заплатите са доста по-високи от останалите родни клубове. А в същото време си стои въпросът с телевизията. В мача между Лудогорец и Локо Пловдив, коментаторът на двубоя Илиян Енев каза в ефир, че има дузпа в полза на "смърфовете" и, че съдията на двубоя е сбъркал. Две седмици по-късно, Енев вече не работеше в тази телевизия”, пише Лозапио, който не пропуска и случката при откриването на трибуна „Моци“, при която Домусчиев нарече журналиста от bTV Димитър Тасев „олигофрен“.

А ето и какво пише за отношенията на Лудогорец със съдиите: “Много фенове в България са убедени, че съдиите в България често отсъждат дадени ситуации в полза на Лудогорец. Една от най-известните ситуации е ударът с крак на Козмин Моци в корема на играч на ЦСКА. Румънецът дори не получи картон. Домусчиев държи и телевизионните права за излъчване на местното първевство. А наскоро дори купи телевизията, която го излъчва. Общо взето футболът е в неговите ръце. Съдията от мача Рома - Гент Георги Кабаков, е първият български рефер от доста години насам, който свири в Шампионската лига. Този съдия обаче бе сериозно критикуван след един равен на Лудогорец с Черно море през декември.”

Статията завършва с политически краски като акцентира на отношенията между Домусчиев и министърът на финансите Владислав Горанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нямам къща

    64 12 Отговор
    Добре, че са испанските журналисти, че да лъснат малко гъз*Ве !

    Коментиран от #6

  • 2 Това да не са

    72 10 Отговор
    Нашете мисирки да лижат задника на гела.Човека си пише истината.Н ме е яд,че са шампиони заслужават си го но ме дразни наглото поведение на гела и компания и не само във футбола.
  • 3 Опълченеец

    54 6 Отговор
    България е затънала в Корупция
  • 4 Арменеца

    16 56 Отговор
    Е и , човек с мафиотски корени пише драска против българското!!! САМО ЛУДОГОРЕЦ МАЧКАЙ ТЕ ГИ ТЕЗ МАФИОТИ
  • 5 Домус ага

    23 6 Отговор
    Къде видя корупция, ВЕ ОЛИГОФРЕН?

    Коментиран от #10

  • 6 Порно

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "нямам къща":

    В случая италиански , ама карай да върви.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Категорично

    5 14 Отговор
    Не са всички българи ! Имат 50 души агитка за Шампионска лига или Лига Европа. И под тепетата ги обичат, заралии също...
  • 9 Домус ще каже

    14 2 Отговор
    Че тоя е олигофрен
  • 10 Не бях прочел коментара като писах моя

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Домус ага":

    😂😅😂Хахахаха
  • 11 Александър

    21 1 Отговор
    Сигурно ще Домусчиев, ще пише на италианския собственик да уволни и този"олигофрен"... Тъжно
  • 12 Kubeto

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Селянин":

    Българите приятелю, не еничерите!
  • 13 Гъдю Гъдев

    11 1 Отговор
    Домусчиев, ти кога влизаш в затвора, приятелю.
  • 14 антрашпиц

    6 3 Отговор
    Аз истински от сърце мразя Лудогорец.....и причината не е защото съм фен на Левски или ЦСКА.
  • 15 Норвегия

    3 3 Отговор
    а Лудогорец го премести в другия крачол заради смешната омраза на два смешни отбора от
    София /Ловеч :))
  • 16 И аз мразя олигарси

    0 1 Отговор
    Ама да сме честни 90% чак не са. Иначе съм съгласен за онази дузпа, Локо е добър отбор, Ботев също е страхотен отбор, ала в Левски например много симулират, те един Черно Море не могат да бият, вечно плейофи играят, бият анти рекорди с глупаво изхарчени пари, ала иначе с претенции, па за публиката им кво да кажа, пари за всякакви глупости дават, но не и за някоя благотворителна кауза. ЦСКА поне някой път са помагали.
  • 17 Проект

    2 1 Отговор
    Така е, защото Лудогорец са Проект, а ЦСКА и Левски носят нещо много повече. Носят онази страст, ярост, спорна омраза, която няма аналог. И каквото и да се случва, фалити, проблеми от всякакво естество, винаги ще бъде така.