Last news in Fakti

4 Март, 2020 20:49 1 108 0

Ботев Пд отстрани Гълъбово за Купата с гол на 18-годишен в продълженията (ВИДЕО)

  • ботев пловдив-
  • ботев гълъбово-
  • купа на българия

"Канарчетата" изненадващо се нуждаеха от 120 минути, за да отстранят приятната изненада в надпреварата Ботев (Гълъбово) с 1:0

Ботев Пд отстрани Гълъбово за Купата с гол на 18-годишен в продълженията (ВИДЕО) - 1
Снимка: fakti.bg


Ботев (Пловдив) се класира за 1/2-финалите в турнира за Купата на България. "Канарчетата" изненадващо се нуждаеха от 120 минути, за да отстранят приятната изненада в надпреварата Ботев (Гълъбово) с 1:0. Така пловдивчани за четвърта поредна година се класират за полуфиналите на надпреварата.

Двубоят в Стара Загора не предложи много футболни достойнства, като селекцията на Ферарио Спасов изпитваше сериозни трудности с преодоляването на отличния страж в този мач Иван Дерменджиев. Гостите все пак грабнаха виза за следващата фаза, когато в 99-ата минута Димитър Тонев сложи подобаващ край на една скоростна атака през центъра.

Така "жълто-черните" се присъединиха към компанията на Локо (Пд) и ЦСКА, които вече са част от полуфиналите. Утре последното място ще бъде запълнено от някой измежду Левски и Лудогорец.

Макар и двата тима да са от различни нива на българския футбол, срещата започна по равностоен начин, а битката се пренесе главно в центъра на терена. Изненадващо за мнозина, Ботев (Гълъбово) беше клубът, който можеше да открие резултата в 12-ата минута. Иван Бандаловски се скара сериозно на колегите си в отбрана, след като те допуснаха един перфектен пас на Митко Плахов за Аспарух Смилков и само отличната намеса на Бандата предотврати головата асистенция на втория за дебнещия Ерай Карадайъ.

Тодор Неделев опита нещо много красиво в 24-ата минута. От нестандартна позиция българският национал технично пробва да прехвърли стража на Гълъбово - Иван Дерменджиев, но пресили своя удар и коженото кълбо мина над горната греда.

Селекцията на Митко Коцинов обаче дебнеше съперника си на контраатака и можеше да го удари звучно в 30-ата. Капитанът Иван Винков демонстрира скорост по крилото и се измъкна от опеката на талантливия Работов. Георги Аргилашки обаче следеше ситуацията и предвидливо излезе, за да пресече пробива му.

Младият но изключително перспективен нападател на пловдивчани - Никола Илиев можеше да изведе своя тим напред в резултата малко преди почивката. Талантът демонстрира добра техника на малък периметър, след което отправи диагонален изстрел спасен от вратаря на Гълъбово Дерменджиев. Неуспешен опит за добавка пък направи Тодор Неделев.

Силните му изяви се прехвърлиха и през втората част.

В 56-ата минута той получи подаване от друг "диамант" на академията в Коматево - Станислав Шопов, но техничното му насочване от няколко метра пак попадна в тялото на страхотния тази вечер Иван Дерменджиев.

Интересните положения пред двете врати продължиха. В 58-ата минута домакините невярващо гледаха пропуснатия огромен шанс за попадение. Бранителят Радев скочи най-високо при ъглов удар, а изстрелът му с глава бе избит от голлинията с огромни усилия от Георги Аргилашки.

Малко след това, за втори път в мача отбраната на Гълъбово забрави при статично положение за Иван Бандаловски. Опитният защитник отигра с глава центриране на Шопов, но и този път не намери очертанията на вратата.

Последваха минути , през които играта по-често се накъсваше. Убиването на темпото определено беше в плюс за домакините, които сякаш търсеха двубоят да влезе в продължения.

Ботев (Пловдив) натисна здраво своя опонент в заключителните пет минути от редовното време. Непрестанните центрирания в полето на Дерменджиев обаче не дадоха ефект и така четвъртфиналът влезе в продължение.

Мъките на пловдивските "канарчета" най-сетне приключиха в 99-ата минута, когато селекцията на Фераио Спасов завърши подобаващо отлична своя атака през центъра. Иван Бандаловски положи началото с остър пас през центъра. Топката бързо се предвижи измежду няколко играчи на пловдивчани, за да стигне до младия Тонев, който действа хладнокръвно и елиминира съпротивата на стража Иван Дерменджиев.

До края на срещата Ботев (Гълъбово) опита да стигне поне до дузпите, но момчетата на Митко Коцинов просто нямаха необходимите физически сили в запас, а и изгодни положения.

Пловдивчани ще научат съперника си за полуфиналите на 10 март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА