3 Март, 2020 20:32 1 948 4

ЦСКА преодоля съпротивата на Ботев (Враца) и е на 1/2-финал за Купата на България

  • цска-
  • ботев (враца)-
  • 2:1-
  • купа на българия

''Армейците'' имаха доста тежки 90 минути срещу отбора от Враца

ЦСКА преодоля съпротивата на Ботев (Враца) и е на 1/2-финал за Купата на България - 1
Снимка: Гонг

Отборът на ЦСКА надви Ботев Враца с 2:1 в двубой от 1/4-финалите за Купата на България и продължава напред в турнира. В средата на първата част Даниел Генов изведе врачани напред, а в 67-ата Едвин Джеси възстанови равенство. В края на редовното време обаче влезлият като резерва Ахмед Ахмедов, който имаше участие и в изравнителния гол на Джеси, порази вратата на Костов и изпрати "армейците" на полуфинал.

С постигната победа, ЦСКА стана вторият полуфиналист в тазгодишното издание на турнира за Купата на България. Първият е отборът на Локомотив (Пловдив), който по-рано днес победи ЦСКА 1948 с 2:0.

Срещата на ''Българска армия'' започна агресивно, като още във втората минута домакините можеха да поведат в резултата. Венцислав Керчев не успя да изчисти топката и тя се озова в краката на Евандро, който обаче не успя да нанесе удар.

15-ата минута Али Соу овладя добре топката и отправи изстрел към вратата на Красимир Костов, но стражът на врачани отрази удара.

Малко по-късно домакините изявиха претенции за дузпа, след като Евандро се строполи в наказателното поле на гостите. Реферът обаче подмина ситуацията и играта продължи.

В 22-рата минута врачани излязоха напред в резултата след попадение на Даниел Генов. Играчите на Тони Здравков изпълниха ъглов удар, след което се получи разбъркване и първо Петко Ганев нанесе удар към вратата на Бусато, който нацели гредата. При добавката обаче Даниел Генов бе на правилното място, за да изпрати топката в мрежата и да открие резултата.

След половин час игра Едвин Джеси пропиля обещаваща възможност да изравни резултата. Футболистът на "червените" засече топката след изпълнение на ъглов удар, но не успя да отправи удар на метър от вратата.

В 38-ата минута Петър Атанасов се зае с изпълнението на свободен удар, но Густаво Бусато отрази опита и изби в корнер, от който не последва нищо опасно.

Това остана и последната интересна ситуация за първата част и двата отбора се прибраха при резултат 0:1 на почивката.

Началото на втората част бе силно за "червените". Минута след подновяването на играта Али Соу пое подаване на Едвин Джеси и отправи удар, който обаче нацели гредата.

В 67-ата минута Едвин Джеси възстанови равенството. Топката достигна до него след успешна комбинация между Петър Занев и Ахмед Ахмедов. Топката бе оставена за ганаеца, който отправи удар и порази вратата на Красимир Костов.

Следващите минути бяха изключително напрегнати. Густаво Бусато направи фрапантна грешка, а Петър Занев се отличи с решителна намеса, която запази равенството на "Българска армия". Защитникът успя да изчисти удар на Доминик Янков почти от голлинията.

В 83-ата минута Джеси пропусна да реши всичко в двубоя. Кристиян Малинов адресира перфектно подаване към ганаеца, който засече паса, но не успя да нанесе удар и топката излезе в аут. Малко след това Джеси се контузи и напусна принудително терена.

В самия край на двубоя (89'), Белтраме отне топката след груба грешка на Н'Диайе и намери Ахмед Ахмедов, който порази вратата на Костов, с което се превърна в герой за "червените", вземайки предвид и това, че младият български нападател имаше дейно участие при изравнителния гол на Едвин Джеси.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смешенцска

    4 1 Отговор
    Жалки
  • 2 ЦСКА

    2 1 Отговор
    На сърбина му е даден ултиматум - Купата или Чао. Но най-добре е начело на ЦСКА да застане Стойчо Младенов, Любо Пенев или доказано треньорско име на което му се работи, а не идва само за заплатата. Може да се изчака до лятото и за Стамен Белчев, който има договор с Арда до тогава. Но както някои написаха, Акрапович в Локо Пловдив беше плют във всеки мач от феновете, а след финала за купата го носиха на ръце.
  • 3 И квооу

    1 0 Отговор
    С такава срамна игра дори да спечелят смешната купа на България няма да спечелят уважението на т.нар. "фенове". Какъв е смисъла то Г футбола всъщност?
  • 4 ssaev

    2 0 Отговор
    Невзрачната игра на ЦСКА напоследък води до някои очевАдни изводи:
    Без Албентоса защиатата в твърде уязвима и то точно в центъра; Тиаго, дори когато е слаб, е фактор зад нападареля; Пинто в момента не е във форма и Малинов е без алтернатива; Али Соу един-два мача трябва да започне от резервната скамейка, за да се "отпусне"психически. Светлият лъч за отбора е Белтраме, който е несъмнена класа, а продажбата на Бикел е най-сериозният "фал" в селекцията. С такава игра и за Купата ще е трудно. Оптимизмът идва от обстоятелството, че ЦСКА по-зле от това, което е в момента, не може да бъде.