Last news in Fakti

5 Март, 2020 13:45 1 160 0

Спортинг взе третия най-скъп треньор в историята

  • спортинг лисабон-
  • рубен аморим-
  • футбол

Спортинг ще плати компенсация в размер на 10 милиона евро

Спортинг взе третия най-скъп треньор в историята - 1

Спортинг Лисабон потвърди изненадващата новина, че начело на тима е назначен Рубен Аморим. Най-интересното е, че Аморим, който е треньор едва от сезон 2018-2019, има скромните около три месеца начело на Брага, където бе назначен през декември миналата година, се превръща в третия най-скъп треньор в историята.

Спортинг ще плати компенсация в размер на 10 милиона евро, което е шокиращо и на фона на финансовите трудности на тима. Аморим остава трети в тази своеобразна класация след друг португалец Андре Вияш Боаш, за когото Челси плати 15 милиона евро на Порто и Брендън Роджърс, за когото Лестър компенсира Селтик с 10,5 милиона.

Само преди малко повече от месец португалския тим бе прунуден да продаде капитана на тима си - Бруно Фернандеш, за да може да компенсира част от задълженията си. Досегашният тим на Аморим е трети в подреждането на португалското първенство с 43 точки, а “лисабонските лъвове” са на четири зад тях.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА