Last news in Fakti

5 Март, 2020 12:12 1 559 5

Задава се нов голям футболен турнир на УЕФА

  • уефа-
  • футбол-
  • турнир

Идеята е той да стане официален - с групова фаза и елиминации

Задава се нов голям футболен турнир на УЕФА - 1
Снимка: БГНЕС

На хоризонта се задава нов голям футболен турнир, който може да започне още лятото. Идеята е той да конкурира Световното клубно първенство.

УЕФА е в напреднали разговори за подкрепа на форум в стил Шампионска лига, който да бъде организиран от американските промоутъри Relevent Sports и да бъде под егидата на Европейската футболна централа. Състезанието ще бъде разширение на провеждащия се от 2013 година насам International Champions Cup, в който най-големите отбори на Европа играят контроли под формата на турнир в Америка и Азия през лятото.

Идеята е той да стане официален - с групова фаза и елиминации, и да бъде алтернатива на плановете на ФИФА за нов формат на Световното клубно първенство с 24 отбора.

През юни и юли 2021-а в Шанхай ще се проведе новото Световното клубно първенство. То трябва да се провежда на всеки 4 години и да включва 24 отбора, но само 12 от Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ученика

    6 0 Отговор
    ФИФА И УЕФА са световни шампиони по алчност и корупция😀
  • 2 Върнете

    3 0 Отговор
    стария формат: КЕШ, Купа на Уефа, КНК. Никви групови фази и простотии, само директни елиминации.
  • 3 Гого

    1 0 Отговор
    С такова пресищане от футбол, ще убиете интереса към тази игра.

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    12 отбора от Европа малко ли са? Още толкова остават за останалата част от света, където играят не по-лош футбол.Половината футболисти от родната Ефбет лига са от Южна Америка и Африка. Не малко от най-добрите футболисти в света са именно от тези два континента.
  • 5 Алфа Вълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гого":

    Направиха го с бутането на Реал и Барселона.