Last news in Fakti

6 Март, 2020 09:37 3 071 6

Ето колко струва да си купиш клуб от топ 6 в Англия

  • висша лига-
  • арселна-
  • футбол

Цената на подобна сделка сега беше разкрита от Боб Ратклиф - брат на един от най-богатите хора в Англия - Сър Джим Ратклиф

Ето колко струва да си купиш клуб от топ 6 в Англия - 1
Снимка: БГНЕС

Най-богатият човек на африканския континент Алико Данготе ще трябва да извади внушителните 2 милиарда, ако има намерение да закупи севернолондонския гранд Арсенал.

Нигерийският бизнесмен от години не крие намерението си да се опита да закупи акциите в клуба, тъй като самият той е почитател на "топчиите". Въпреки това самият Данготе преди известно време заяви, че подобен ход би предприел най-рано през идната 2021-а година, тъй като в момента работи по редица други проекти на обща стойност 20 милиарда.

Цената на подобна сделка сега беше разкрита от Боб Ратклиф - брат на един от най-богатите хора в Англия - Сър Джим Ратклиф. Стойността на клуб от така наречената "Голяма шестица" във Висшата лига се равнява на около 2 милиарда паунда. За клуб от по-долната част на таблица тази стойност пада между 150 и 350 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    10 0 Отговор
    📌 За сега ще се въздържам от подобни инвестиции!!!
  • 2 Behemoth

    5 1 Отговор
    Негри ,араби и руснаци си пазаруват като разпрани....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Темуджин

    3 1 Отговор
    Европейският съюз, Съединените американски щати, Канада и Австралия са на издръжката на България от 25 години, това показва секретен доклад на финансовото ни министерство, според който през 2010 година само от златното находище в Челопеч е изнесено злато на стойност на над 1 трилион и 150 милиарда евро.
    Европейският съюз и Съединените американски щати, Канада и Австралия са на издръжката на България от 25 години, това показва секретен доклад на финансовото ни министерство, според който през 2010 година само от златното находище в Челопеч е изнесено злато на стойност над 1 трилион и 150 милиарда евро. Или от периода, в който златната мина в Челопеч е дадена на концесия на американско, Канадски австралийски и германски компании, от страната ни е изнесено злато на стойност над 30 трилиона 800 билиона и 500 милиарда евро.
    С въпросната сума от толкова много злато българите можем да живеем като императори на вселената 200 поколения на напред, но армията и икономиката ни беше унищожена умишлено като ни вкараха в НАТО и Европейския съюз именно затова за да могат съвсем законно да крадат природните ни ресурси. Ресурси, които , ако се вкарваха в бюджета на България нямаше нито един българин да е гладен жаден или да е на студено или още по-страшно без дом. Ако тази колосална сума влизаше в хазната на държавата ни хиляди години България щеше да определя каква да е геополитиката и икономиката в света.

    Милиони българи щяха да могат да обикалят навсякъде по света

    Коментиран от #6

  • 6 Златар

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Темуджин":

    Къде ги чете тез хуморески. 100000 тона злато струват 6 трилиона. Такива количества няма и юар а ти говориш за 500000 тона тва да не е пшеница. И второ няма число билион. След милиард идва трилиони демек хиляда милиарда умник