9 Март, 2020 06:24 1 688 0

Ювентус взе дербито с Интер и се върна на върха в Серия "А" (ВИДЕО)

  • ювентус-
  • интер-
  • дерби-
  • серия а

Срещата на "Ювентус Арена" завърши 2:0

Ювентус взе дербито с Интер и се върна на върха в Серия "А" (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус спечели дербито с Интер с 2:0 в мач от 26-ия кръг на Серия "А", играна на "Ювентус Арена".

Точни за победителите бяха Аарън Рамзи и Пауло Дибала. Освен с попадението си, уелският национал се отчете и с асистенция за гола на своя съотборник.

Ювентус взе дербито с Интер и се върна на върха в Серия "А" (ВИДЕО)

Считано към момента, торинци са на върха в таблицата с класирането, като разполагат с точка повече от втория Лацио.

Интер е с 9 точки зад Юве, но има изигран мач по-малко от "бианконерите". Това прави остатъка от сезона доста сложен за Антонио Конте и компания.

Първото полувреме бе далеч от определението за вълнуващо и емоционално.

Ювентус взе дербито с Интер и се върна на върха в Серия "А" (ВИДЕО)

Освен липсата на фенове и това как ясно се чуваха инструкциите на Антонио Конте, зрителите изпитваха допълнителен дискомфорт от това, че нито един от съперниците не желаеше да се вложи на 100% в атаките си и да рискува, за да достигне първи до откриване на резултата.

Кристиано Роналдо бе сред най-сериозните заплахи за Интер в атаката на опонента, но и двата му точни изстрела за първата част попаднаха в обсега на Ханданович, който успя да ги неутрализира хладнокръвно.

Ювентус взе дербито с Интер и се върна на върха в Серия "А" (ВИДЕО)

Стартиралият от първата минута Коща също не бе съвсем "безопасен" за защитниците на "нерадзурите", но все се случваше така, че отправените от него изстрели срещаха телата на бранители на съперника.

При центриранията от статични положения Де Лихт се оказваше над всички в пеналта на Ханданович, но ударите му с глава не вещаеха нищо кой знае колко застрашително за стража на тима от Милано.

Лаутаро Мартинес бе затворен от множество защитници и не успяваше да разгърне потенциала си. Същото, за съжаление на Конте, важеше напълно и за Лукаку, в рамките на откриващите 45 минути от двубоя.

Ювентус взе дербито с Интер и се върна на върха в Серия "А" (ВИДЕО)

В 54-ата минута продължително разбъркване пред вратата на Интер доведе до сериозно напрежение.

Бранителите на тима бяха видимо смутени, като действаха хаотично и разпиляно. От това се възползва Роналдо, който продължи топката към Аарън Рамзи, за когото, от доста близка дистанция, остана единствено да стреля в мрежата за 1:0.

Последваха редица промени и в двете първоначални единайсеторки, но Ювентус продължаваше да е по-стойностният тим на терена.

Ювентус взе дербито с Интер и се върна на върха в Серия "А" (ВИДЕО)

Сари най-после се пречупи и замени стартиралия от първата минута Коща, който определено не беше на познатото си ниво днес. На негово място на терена се появи Дибала, който само няколко минути по-късно показа защо е желан от половината европейски грандове.

Той овладя едно подаване по чудесен начин, прати топката към Рамзи, който му я върна с точно подаване, а Дибала като на шега премина през трима бранители и с технично отиграване покачи на 2:0.

Ювентус взе дербито с Интер и се върна на върха в Серия "А" (ВИДЕО)

До края нервите взеха превес, като Падели трябваше да напусне резервната скамейка, след като обиди главния съдия.

Конте пък замени Лукаку, включвайки на негово място Санчес. Този ход не беше печеливш за него. Нова промяна в резултата, колкото и това да не се нравеше на бившия треньор на Ювентус, нямаше.

Така, в последните единадесет директни срещи между Ювентус и Интер домакините имат 6 победи, гостите разполагат с 2 успеха и 3 пъти срещите са завършили наравно. На домашния терен на Ювентус в последните изиграни 6 срещи, домакините са с 4 победи, гостите нямат успех и 2 пъти са завършили наравно.

Ювентус взе дербито с Интер и се върна на върха в Серия "А" (ВИДЕО)

Все по-експанзивният коронавирус отложи огромна част от срещите в страната, като дори се заговори за преждевременен финал на сезона в шампионата. Предложението дойде от високо държавно ниво и предстои да бъде обсъдено.

Само за днешния ден бяха отменени няколко отделни битки от Серия "А" и изглежда нищо няма да бъде сигурно до края на сезона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА