Last news in Fakti

9 Март, 2020 11:08 6 020 26

Сектор Г: За тотото и Левски, трибуна "Моци", Колежа, "Лаута" и... Робин Худ

  • цска-
  • левски-
  • бойко борисов-
  • лудогорец-
  • локомотив пловдив-
  • ботев пловдив

На вниманието на широката общественост!

Сектор Г: За тотото и Левски, трибуна "Моци", Колежа, "Лаута" и... Робин Худ - 1

Феновете на ЦСКА скочиха срещу изявлението на премиера Бойко Борисов, че държавата може да помогне на Левски. Както е известно, Борисов заяви, че държавният тотализатор може да спонсорира "сините" в срок от 6 месеца до година. "Червените" фенове се обърнаха към обществеността чрез страницата си в социалната мрежа Фейсбук - Трибуна Сектор Г и казаха много истини.

Ето какво написаха привържениците на ЦСКА, без редакторска намеса:

На вниманието на широката общественост!

Както мнозина от вас са забелязали, напоследък в държавата ни царят добре организиран хаос и масова истерия покрай едно ново заболяване, обилно напомпвани от услужливите и жадни за хляб и зрелище медии. На втори план и някак си тихомълком кипят едни други процеси, а някои от тях няма как да подминем, защото нашият поглед прозира доста отвъд това, с което няКОЙ целенасочено пренасища общественото пространство.

Преди няколко дни в национален ефир премиерът излезе и обяви, че ще помогне на един футболен клуб от покрайнините на София като "тотото ще им прави реклама" (разбирайте спонсорира), а лично той бил обещал "да им построи козирка, за да не им се смеят останалите". Ако изключим абсолютния парадокс държавният тотализатор да спонсорира с парите на данъкоплатците частна фирма, чиито собственици са с повдигнати двуцифрен брой обвинения от прокуратурата, сякаш всичко е наред. Или може би е редно да припомним как точно въпросният сектор без козирка бе построен и от КОГО отново с парите на българския данъкоплатец? Или как ходещият плачещ емотикон Тити Папазов фалира БК "Лефски" с 12 млн. лева дълг, от които държавата не получи нито една стотинка, за да се появи впоследствие баскетболният Франкенщайн "Лефски тире Лукойл"?

Продължавайки хронологията на поредния фарс искаме да попитаме хората, олицетворяващи се в тоталния антипод на Робин Худ, наясно ли са дали наследниците на една презряна номенклатура от едни уж отминали времена, за чиято угода ще бъде бръкнато отново в нашите джобове, покриват своите данъци, такси смет и всички останали прилежащи разходи, които кабрио стадиончето генерира месечно? Въпросът е реторичен, а за да стане още по-ясно ще отбележим, че ЦСКА все още продължава да плаща наем за собствения си стадион. Гарван гарвану око не вади, нали така?

Разбира се, въпросната шлака далеч не е единствената облагодетелствана от държавната любов, въпреки че заема убедително първата позиция. Всички знаем как точно и с какви пари бе построена трибуна "Моци" и как община Разград плаща данъците на местното отборче. За приятелските отношения по оста управляващи и обитателите на столичния комплекс "Есте" може да се напише цял и отделен реферат, дори да бъдат нарязани няколко корабчета за скрап.

Знаем и кой започна да строи "Колежа" с парите от КТБ преди миналата седмица вездесъщите и щедри управляващи да дарят (предполагаме от личните си спестявания) едни 25 милиона за довършването му и още 12 за клоаката в парк "Лаута". Знаем също така и кого спонсорира "ТЕЦ Марица Изток", допускайки, че е отново с личните вложения от прасенца-касички на загрижените за добруването на българския футбол. Приликите и съвпаденията в моделите на управление май станаха повечко, а?

От другата страна на тази гнусна барикада стоим ние. Всички си спомняте какво се случи с комплекс "Червено знаме" преди години, темата е достатъчно добре позната и болезнена за всички нас. Момчетата на Сашо Попов са поставени пред угрозата да бъдат изгонени от "Васил Симов", за да бъдат усвоени отново определени пари с построяването на уж нов комплекс, докато през това време на едно друго волейболно отборче му се строи чисто нова и функционална зала. "Армията" и нейното модернизиране отново е в застой след като няколко от членовете на комисията по оценяването съвсем случайно си направиха отвод в последния момент, а единият от тях се оказа, че "имал много работа". И това ако не е равнопоставеност, здраве му кажи!

Използваме тази наша позиция за да уведомим всички изброени в горенаписаното лица, институции, частни проекти и фалиращи фирми, че дори улисани в собствените си проблеми в момента, не сме нито слепи, нито глухи. Ако тези безобразия продължават да се развиват пред очите ни и занапред, запазваме правото си на протести където и както намерим за добре.

Дай ми фактите, а аз ще ти дам правото!


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой

    43 9 Отговор
    Д окога ще продьлжава това?
  • 2 Левски 1914

    49 42 Отговор
    Сега напишете за футболния ФРАНКЕНЩАЙН как стана как направиха нова лига как Литекс се обедини с Чавдар и пристигнаха в гр. София и т. н.

    Коментиран от #14

  • 3 Smart za boiko borisov i rodata mi

    18 25 Отговор
    Dano levski hvanat korona virus i da izmrat

    Коментиран от #11

  • 4 Це Це Ка

    20 30 Отговор
    Умре , але , але....
  • 5 Банго Васил

    37 15 Отговор
    Защо не питате Б. Б за далаверите на малкия Мук, защо не е на топло?
  • 6 Левски 1914

    35 22 Отговор
    Да припомня на оранжевите лумпени как мустакатия Георги Атанасов обикаляше телевизионните студиа и постоянно плямпаше че Бойко Борисов е най добрия министър председател и Красен Кралев най добрия министър на спорта като им докараха Литеск от Ловеч а сега го плювате.

    Коментиран от #16

  • 7 1914

    26 28 Отговор
    ББ първо взе финансирането на Левски, сега ще помога.На тиреейците мога да кажа че за вечни времена от тук нататък ще се състезават във всички турнири с лиценза на Литекс-Чавдар.
  • 8 Непристрастен

    25 29 Отговор
    Вие се благодаряите,че заради вас прекроиха цялата А.Б и В гр.да можете да играете в А.Затова си затваряите човките и се скрите по далече...
  • 9 Българинъ

    29 23 Отговор
    Уефски-свине,
    юдейски синове
  • 10 Еблю

    24 18 Отговор
    От Стадио без Козиркао да мълчат и да си оригат на сперма
  • 11 Чул та Господ

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Smart za boiko borisov i rodata mi":

    Най вече за "rodata mi"
  • 12 ? ? ?

    24 15 Отговор
    Как така, Це Це Ка от В група , отиде директно в А група и защо ? Защо , Г . Г. е оправдан за източване на ДДС в особенно голями размери , какво се е споразумял с Б. Б. и на , каква цена ? И да питам за какво ще протестирате, ако е за престъпленията на властта ОК ?!
  • 13 Предупреждение

    29 6 Отговор
    Медицинските сестри започнаха, но ние излезем ли, правителството пада.
  • 14 Sick of it all

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Левски 1914":

    Kravi zabludeni, sprete da gledate vse v chujdata panica, poglednete se vie .Otnovo durjavata gi spasqva toi litex mitex.Dolno pleme ste vie goveda.
  • 15 Бико

    18 26 Отговор
    45 години стигат на ЦСКА как цоцаше държавата. Изкуствено създаден от. комунистите отбор за витрина на социалистическия спорт. Подариха им стадиона на царското офицерство,което натириха по концлагери,изселиха в провинцията или просто избиха. А стадиона на ФК "Левски" разрушиха и построиха Националния стадион "Васил Левски", на който ви бихме и с 7:2,7:1,5:0. Чорбари не се позорете с подобни декларации. Радвайте се, че от отбор без публика стигнахте благодарение на Соца до това,което сте, измекяри.
  • 16 Дори да е така

    19 4 Отговор

    До коментар #6 от "Левски 1914":

    Дори и да си прав .....изложените факти в статията са абсолютно верни
  • 17 Не е редно

    14 5 Отговор
    Не става с този двоен аршин . Хората се дразнят и с право . Ползването на лиценз е юридическа хватка,неощетяваща данъкоплатеца. Да не се забравят и платените 8 млн.,което е повече от 35% от общите ( към мениджъри,футболисти,агенции и т.н.) дългове . Но целенасочената държавна помощ със спонсори,пари от данъкоплатеца,подарени стадиони.....е друга работа . Затова хората недоволстват .

    Коментиран от #18

  • 18 Рачко Пръдлето

    13 15 Отговор

    До коментар #17 от "Не е редно":

    С какви пари изплувахте като затрихте Литекс, бе червенотиквеничета. С пари от далаверите на Гр.Ганчев с ДДС, криминална приватизация и т.н.
  • 19 Не съм от ЦСКА

    15 3 Отговор
    Най накрая някой да прогледне. Крайно време е и някой да се надигне и да поведе малкото останали хора/не мисирки.овце и др. такива
  • 20 Цъсъкъа

    7 12 Отговор
    Червени педали едно затриване не ви стига искате пак а?
  • 21 Пълен фалит

    7 6 Отговор
    За Левски!!!
  • 22 Мулен Руж

    4 3 Отговор
    А, катафалката, козирка
    и попа кога?
  • 23 Цецка Ловешка

    5 4 Отговор
    Оранжевите проститутки от литекс пак отвориха устета за ловешки люляк да налапат.. явно вече са забрсвили как литекс стана тире от софия..
  • 24 javorrrrr

    4 5 Отговор
    Аре стига сте грухтяли бе - да Ви е.ба у комунистическото изчадие. Изкуствено създаден ведомствен отбор на армията - за да може да се противопоставя на "фашистите" от Левски. Да припомним ли как събрахте 7 милки за да платите тъпата емблема - чрез сделка с ББ за покупка на автомобили Грейт уолл за полицията. ай сиктир и червени боклуци
  • 25 Гуайдо

    5 1 Отговор
    Сини фашкий........!!!!!!
  • 26 Гуеду под-уенско

    4 0 Отговор
    Дрогирани просяци, цял живот ЕВРОИДИОТ885