Last news in Fakti

9 Март, 2020 13:33 1 809 0

Футболист на Спартак вкара първия си гол в професионалния футбол

  • спартак варна-
  • втора лига-
  • христо иванов

С попадението "соколите" взеха първа точка от пет месеца

Футболист на Спартак вкара първия си гол в професионалния футбол - 1

Снимка: Христо Иванов (вдясно)

Универсалният футболист на Спартак (Варна) Христо Иванов вкара първия си гол в професионалния футбол при 1:1 с Ботев (Гълъбово) в Балчик. 19-годишният юноша на Славия се разписа за първи път в 8-ия си мач за мъжки тим. Четири от двубоите му са за „белите” в Първа лига.

„Изиграхме силно второ полувреме срещу Ботев и заслужавахме да победим. Съдията обаче имаше грешни отсъждания в наша вреда. Гол на Янаки Смирнов след корнер бе несправедливо обвинен с обяснението, че наш футболист е пречил на вратаря след центрирането. Гледах видеозаписа и такова нещо не видях. Попадението бе редовно и трябваше да поведем с 2:1.,”, заяви за „Петел” Христо Иванов.

Последният направи коментар и за още две спорни ситуации: „Техен играч игра с ръка, но не видях добре дали е в голямото наказателното поле или извън него. Реферът обаче даде знак играта да продължи. В друг момент пък Смирнов се откъсна сам и бе повален от последния в защитата им. Извършителят на нарушението получи жълт картон, а всички на стадиона смятаха, че червеният цвят на картона е по-справедливото решение в случая.”

Христо призна още, че за него няма никакво значение на какъв пост играе. Започнал е сезона като десен халф-бек, а срещу Гълъбово бе използван като централен нападател.

„По принцип съм халф – и вътрешен, и външен, но треньорът ме пуска там, където смята, че съм най-полезен, съобразно схемата ни за игра 3-5-2.”, уточни Христо.

Запитан как им се отразява факта, че шансовете им за спасение са минимални и теоретични, той призна: „Да, на 12 точки сме от първия отбор, който ще оцелее. Но се стремим да не мислим за това, а да тренираме здраво, да играем добър футбол и младият ни и перспективен тим да се развива в правилната посока. До края играем мач за мач и ще гоним точки от всяка среща, без значение срещу кого играем и на кой терен.”

В заключение Христо Иванов изрази и своята благодарност към привържениците на Спартак за подкрепата. „Срещу Ботев те за пореден път показаха, че са 12-ият ни играч. Създадоха невероятна атмосфера, както винаги го правят. Във всеки мач усещаме тяхната безрезервна подкрепа и аз ги уверявам, че ще продължим да даваме всичко от себе си, за да ги радваме.”, завърши Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА