Last news in Fakti

10 Март, 2020 13:28 595 0

БФС чака отговор от УЕФА за плейофа с Унгария

  • евро 2020-
  • уефа-
  • бфс-
  • национален отбор

Евро 2020 също е под сериозна въпросителна

БФС чака отговор от УЕФА за плейофа с Унгария - 1
Снимка: БГНЕС

Българският футболен съюз очаква отговор от УЕФА за предстоящия изключително важен полуфинален плейоф за класиране на Евро 2020 срещу Унгария. Мачът е по програма на 26 март на "Васил Левски", но към днешна дата не е ясно дали ще се състои. От вчера стадионите и спортните зали у нас са затворени за привърженици като превенция срещу разпространяването на коронавируса.

БФС временно преустанови продажбата на билети за двубоя. Не е изключено срещата, която може да доближи България на един мач от Евро 2020, да се играе пред празни трибуни. Очаква се решението на УЕФА. Европейската футболна централа умува и върху още един казус, който силно вълнува футболните запалянковци. Евро 2020 също е под сериозна въпросителна.

Натискът върху УЕФА от страна на футболните федерации за отлагането на шампионата на Стария континент се засилва. "Тутоспорт" информира, че почти всички федерации са против провеждането на големия форум при сегашната тежка обстановка заради върлуващия коронавирус, който тръгна от Китай.

Смъртоносната зараза обхваща все по-големи части от Европа. Първенството в Серия "А" вече беше отложено и мачове от италианския шампионат няма да се играят поне до 3 април.

Част от футболните федерации предлагат европейското първенство да бъде отложено с една година.

Шефът на УЕФА Александър Чеферин засега не одобрява идеята и позицията му е разбираема, защото организацията на тазгодишния турнир е изключително трудна. Както е известно, Евро 2020 се предвижда да се проведе не на територията на една или две съседни държави, а на 12 стадиона в 12 града от 12 национални асоциации на УЕФА.

Европейската футболна централа очакваше да развие огромен оборот от 2,5 милиарда евро, което е с над 600 милиона евро повече спрямо последното издание през 2016 година.

Следователно съпротивите са повече от разбираеми, но с всеки изминал ден рискът Евро 2020 да бъде отложено се увеличава.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА