Last news in Fakti

11 Март, 2020 00:10 2 852 3

РБ Лайпциг размаза Тотнъм и би шута на англичаните от Шампионска лига

  • забицер-
  • форсберг-
  • шампионска лига-
  • моуриньо-
  • тотнъм-
  • реванш-
  • осминафинал-
  • рб лайпциг

Германците спечелиха с класическото 3:0 и са на четвъртфинал

РБ Лайпциг размаза Тотнъм и би шута на англичаните от Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

Германският РБ Лайпциг победи Тотнъм и в реванша от осминафиналите на Шампионска лига. „Биковете“ се наложиха с класическото 3:0 и след победа с 1:0 в първия мач продължават по категоричен начин напред в надпреварата.

Капитанът на „биковете“ Марсел Забицер даде аванс от два гола на своя тим още през първата част. В заключителните минути на редовното време Емил Форсберг оформи крайния резултат с първото си докосване в мача. Шведът се появи в игра от резервната скамейка секунди преди да се разпише във вратата на „шпорите“.

Десет минути след началото на срещата с първата си по-сериозна голова опасност домакините успяха да отбележат и излязоха напред в резултата. Тимо Вернер получи в наказателното поле и стреля мощно. Получи се рикошет в тялото на защитник, но топката се върна в нападателя, който комбинира с Марсел Забицер. Австрийският полузащитник шутира от границата на наказателното поле и прати топката в долния десен ъгъл на вратата за 1:0. Вратарят на Тотнъм Юго Лорис нямаше шанс да се намеси в ситуацията.

В 19-ата минута топката се озова за втори път във вратата на англичаните, но попадението не бе зачетено заради засада. Анхелиньо бе изведен по левия фланг. Той центрира по земя към Тимо Вернер, който от непосредствена близост вкара топката във вратата на Тотнъм. Страничният съдия обаче вдигна високо своя флаг, защото нападателят категорично бе в положение на засада.

Три минути по-късно все пак по-активната игра на РБ Лайпциг се отплати. Анхелиньо бе изведен с дълго подаване отляво на атаката. Серж Орие не прецени добре ситуацията и не успя да пресече подаването. 23-годишният испанец центрира в наказателното поле, а на близката греда Забицер завърши с глава за 2:0. Лорис направи всичко по силите си да спаси, но в крайна сметка топката премина голлинията с целия си обем.

РБ Лайпциг продължаваше да доминира. В 29-ата минута „биковете“ се озоваха в ситуация трима нападатели срещу двама бранители. Тимо Вернер получи и моментално опита удар, но Юго Лорис успя да избие встрани.

Около пет минути преди почивката Тотнъм изпусна най-добрия си шанс за попадение от началото на срещата. Джовани Ло Селсо проби, освободи си пространство за удар и отправи такъв от границата на наказателното поле. Деле Али се размина с топката, а тя тупна коварно точно пред голлинията. Вратарят на РБ Лайпциг Петер Гулаши обаче демонстрира класа и успя да се намеси.

В заключителните секунди на първата част РБ Лайпциг получи нов добър голов шанс. След центрирана отдясно Норди Мукиеле опита задна ножица, но не успя да засече топката. Получи се разбъркване в наказателното поле, отбраната на „шпорите“ не съумя да изчисти. Патрик Шик успя да се добере до топката и стреля по земя. Блестящо обаче се намеси капитанът на гостите, който успя да реагира достатъчно бързо и спаси.

След подновяването на играта двата тима успяваха да си противодействат един на друг. Към двете врати бяха отправени няколко далечни изстрела, но те бяха безкрайно неточни и по никакъв начин не затрудниха вратарите.

В 51-вата минута Норди Мукиеле бе уцелен с топката в главата. Той се строполи на терена и състоянието му изглеждаше притеснително. В крайна сметка халф-бекът на РБ Лайпциг бе изнесен на носилка и принудително заменен.

В 73-тата минута Лукас Моура проби отляво и пусна към Деле Али, който се бе позиционирал около бялата точка. Полузащитникът опита да завърши, но ударът му нямаше нужната мощ, за да затрудни Гулаши, който улови безпроблемно.

Въпреки че в срещата интрига вече липсваше, нападенията на РБ Лайпциг продължаваха. В 82-рата минута Тимо Вернер бе изведен на добра стрелкова позиция, но ударът на нападателят бе блокиран от защитник. Топката напусна очертанията на терена и излезе в ъглов удар.

Шест минути преди изтичането на редовното време Дайо Упамекано бе потърсен с извеждащ пас. Юго Лорис се хвърли и успя да улови преди футболистът да достигне подаването, а Джафет Танганга изблъска Упамекано и го прати на земята. Домакините поискаха 11-метров наказателен удар, но съдията прецени, че защитникът на „шпорите“ е играл чисто рамо в рамо.

В 87-ата минута на терена се появи Емил Форсберг, който замени капитана Марсел Забицер и наследи капитанската лента. Още с първото си докосване шведът успя да реализира за 3:0. Топка бе центрирана по земя от левия фланг. Няколко футболисти на „биковете“ се опитаха да завършат, но топката бе блокирана. В крайна сметка тя попадна на пътя на Форсбег, който я прати в мрежата на Тотнъм.

Дълбоко в добавеното време Тимо Вернер проби и си нагласи топката за удар, но не успя да затрудни Юго Лорис, който улови. Секунди по-късно прозвуча и последният съдийски сигнал.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕКСПЕРТА

    9 1 Отговор
    биковете са приатно отборче,интересно до къде ще стигнат ,може би до финала,защо не.
  • 2 123

    10 0 Отговор
    "размаза", "би шута", според вас, такива термини дали са част от професионалния журналистически език?

    Коментиран от #3

  • 3 Накрая

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    победителите пишат историята...