12 Март, 2020 06:52 3 018 3

Футболист на Ювентус е болен от коронавирус

  • даниеле ругани-
  • коронавирус-
  • ювентус-
  • футбол

Нека бъдем отговорни към себе си, нашите близки и всички около нас, написа Ругани

Футболист на Ювентус е болен от коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Шокираща новина дойде от Апенините. 25-годишният защитник на шампиона Ювентус и "скуадра адзура" Даниеле Ругани е диагностициран с коронавирус. Новината беше съобщена официално от клуба.

Според закона сега предстоят процедури по поставяне на играчите, щаба и всички, които са имали контакт с него под пълна изолация. Новината може да означава и край на сезона в Серия А, каквито призиви бяха отправени от Асоциацията на професионалните футболисти при първи потвърден случай на болен играч.

Серия А е в пауза до 3 април, но Ювентус се готви за двубоя от Шампионската лига срещу Лион на "Алианц Стейдиъм" през следващата седмица.

Ругани е първият играч с коронавируса, който засегна над 12 000 италианци, а смъртните случаи са 827.

По-рано през деня друг играч на Ювентус - Федерико Бернадески, обяви, че ще се самоизолира в базата на Ювентус, за да предпази себе си и семейството си от заболяването.

Часове след обявяването на новината, че е носител на вируса, той се опита да успокои обстановката с публикация в Туитър.

"Искам да успокоя всички, които се притесняват за мен, че съм добре. Призовавам всички да спазват наложените правила, защото този вирус не подбира. Нека бъдем отговорни към себе си, нашите близки и всички около нас", написа Ругани.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Професор по Стоманобетон

    0 1 Отговор
    Aйдеее...баси.ПоЗнайте ся ко стаа с футбола изобщо.Край!Тоя колко ли е испозаразил,дето всеки ден са на преглед.малиии,не ми се мисли!
  • 3 Крищияну

    2 0 Отговор
    Леле голям страх...изолирал съм се на остров Фуншал и никой да не идва. Язък ми за милионите ако пукна.